Новините: Най-важното за деня, 7 март

2496
Новините: Най-важното за деня, 7 март
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешната сряда, 7 март.

ПРОТЕСТ НА БСП СРЕЩУ БОРИСОВ - С ВИКОВЕ "ТИКВИ И В ЗАЩИТА НА ПАТРИАРХ КИРИЛ (ВИДЕО)

Всеки ден тези трябва да бъдат подложени под натиска на гражданското общество, да си отидат завинаги, за да я има България. Тези патетични думи на депутата от БСП Таско Ерменков се превърнаха в емблема на днешния протест срещу третото правителство на Бойко Борисов.

СИМЕОНОВ ПОХВАЛИ БОРИСОВ ЗА ЧЕЗ, ИЗКАРА ТЪМНИ ПЕТНА ОТ МИНАЛОТО НА ПАТРИАРХ КИРИЛ

Вицепремиерът Валери Симеонов похвали министър-председателя Бойко Борисов за решението държавното участие в сделката с ЧЕЗ да бъде 34%. Съпредседателят на "Обединени патриоти" обаче разкритикува днешните протести срещу правителството и нападна руския патриарх Кирил, като изкара тъмни петна от миналото му.

БОРИСОВ: НАРОДЪТ НИ ИЗБРА, НАРОДЪТ ГО ПОИСКА - ОТТЕГЛЯМЕ КОНВЕНЦИЯТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството оттегля спорната Истанбулска конвенция. Документът предвижда мерки срещу домашното насилие, но породи дискусия и страхове в обществото, че с него се легализират гей браковете и т.нар. "трети пол“.

ПАРЛАМЕНТЪТ ОТРЯЗА БСП ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за провеждане на референдум с въпрос "Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира т.нар. Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?"

ЧЕЗ: БЪЛГАРИЯ Е ОТКАЗВАЛА НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ДА ВЛЕЗЕ В СДЕЛКАТА

Българското правителство отказваше да влезе в сделката за активите на ЧЕЗ в България, макар да сме им предлагали. Това коментира в интервю пред чешкия вестник „Лидове новини” Томаш Плескач, който отговаря за задграничните активности на ЧЕЗ.

БОРИСОВ ЗА САМООТБРАНАТА: НЯКОЙ МОЖЕ ДА ЗАСТРЕЛЯ ДЕЦА, БЕРЯЩИ ЧЕРЕШИ В ДВОРА МУ, НЕ ЧЕ Е ПРАВИЛНО

В "спешен порядък" започва работа по промени в текстовете за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс. Това обявиха министрите на правосъдието и на вътрешните работи Цецка Цачева и Валентин Радев след днешното заседание на кабинета.

ОКОНЧАТЕЛНО ПАДНА ВЕТОТО НА ЗАКОНА "ПЕЕВСКИ" ЗА КТБ

Народното събрание преодоля ветото на президента Румен Радев, наложено върху поправките в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски.

ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПРОВЕРИ КОНЦЕСИЯТА НА "ЮЛЕН" В ПИРИН

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на концесията на ски зона Банско в Национален парк "Пирин", която включва и изясняване кой е реалният собственик на "Юлен". Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

УПРАВЛЯВАЩИТЕ РАЗШИРЯВАТ ПРЕДЕЛИТЕ НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА

Управляващите ще използват убийството в Пловдив, за да лансират промени в Наказателния кодекс и да разширят случаите, при които няма да се носи отговорност за убийство или друго престъпление, ако то е при неизбежна отбрана. Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов.

ПРОКУРАТУРАТА: Д-Р ДИМИТРОВ Е ИЗСТРЕЛЯЛ ЦЯЛ ПЪЛНИТЕЛ, НЕ ИСКАЛ ДА СЕ ОБАДИ НА МВР, ПЛЪХА ОТИШЪЛ ДА КРАДЕ

Д-р Димитров е стрелял, докато изразни целия пълнител, един от проектилите е попаднал в гърдите на Георги Джевизов (Жоро Плъха). Това обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив.

АРБИТРАЖЪТ МЕЖДУ ЧЕЗ И БЪЛГАРИЯ - СЕРИОЗНА ПРЕЧКА ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА

В договора за продажба на българския бизнес на ЧЕЗ има клауза, която касае арбитража по иска на компанията, който е срещу България – заради неспособност на българската държава да осигури устойчива инвестиционна среда. Искът е за 500 млн. евро, като информацията е неофициална

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com