Новините: Най-важното за деня, 8 декември

4332
Новините: Най-важното за деня, 8 декември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип представя по-важното от днешния ден накратко.

НОВИ ИМОТИ, КОЛИ И ВЛОГОВЕ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ – ЕТО КАКВО ДЕКЛАРИРАХА ДЕПУТАТИТЕ

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) публикува вчера всички декларации на народните представители от 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.

ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО СА КЪМ КРАЯ СИ, ОСТАВА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПОСТОВЕТЕ

Преговорите за съставяне на коалиционно правителство между "Продължаване промяната", "Демократична България", БСП и ИТН постигнаха не само разбирателство за много приоритети по сектори, а скоро се очаква да бъдат изчистени и кадровите въпроси за това коя партия кое министерство ще получи.

НЕ МОЖЕМ ДА СЪДИМ ДЕПУТАТИТЕ, ЗАЩОТО РЕШИХА ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ ДА НЕ ВАЖИ ЗА ТЯХ

Неморално и правно неприемливо е народните представители да търсят комфорт и привилегия за себе си, каза адвокат Александър Кашъмов за Actualno.com, във връзка с това, че зеленият сертификат няма да важи за депутатите в парламента.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ПОЛИЦАИТЕ МОЖЕ ДА БИЯТ И ОБГАЗЯВАТ НА ПРОТЕСТИ, АКО НАЧАЛНИК РАЗРЕШИ ИЗРИЧНО

"При спонтанно възникнало мероприятие решението за използване на физическа сила и помощни средства се взема от старшия на наряда или най-старшия по длъжност служител от пристигналите на място служители с полицейски правомощия, до пристигане на служител на СДВР/ОДМВР, на когото са делегирани правомощия по непосредственото ръководство на силите". Това пише в проект за допълнение на действаща наредба, предложен от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

ЗА В. ТРУД: МИНЕКОВ И ГЕРБ ОСТАВИХА СВОЯ ЦВЕТИСТ ПРИНОС В ИСТОРИЯТА В СВОБОДАТА НА СЛОВОТО

Изслушването на служебния министър на културата Велислав Минеков за действията му по отношение на вестник "Труд" станаха повод за скандали в Народното събрание. Припомняме, че той беше повикан по искане на парламентарната коалиция ГЕРБ-СДС след като полиция влезе в редакцията на медията, защото тя не я напуска, а според Министерството на културата е некоректен наемодател.

САГАТА С ВЕСТНИК “ТРУД“: ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И НЕПЛАТЕНИТЕ НАЕМИ

Запечатването на редакцията на вестник "Труд" - спор за неплатен наем или просто повод за репресия срещу свободата на словото? И двете тези намериха своите привърженици в конфликта между изданието и Министерството на културата (МК).

ПИТАМЕ ДЕПУТАТИТЕ: ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ В ПАРЛАМЕНТА (ВИДЕО)

На 7 декември, Председателски съвет в Народното събрание реши зеленият сертификат да не важи за депутатите, когато са на работа. Справедливо ли е това решение според самите депутати? Actualno.com разговаря с народни представители от различни парламентарни групи.

КИРИЛ ПЕТКОВ ПРЕД SPIEGEL: СУПЕР МИНИСТЪР ВАСИЛЕВ ЩЕ КОНТРОЛИРА ФИНАНСИ, ЕНЕРГЕТИКА И ИКОНОМИКА

Това, което има значение, е, че искам да поема контрола като министър-председател и Асен Василев да е вицепремиер и финансов министър, който да носи отговорност за енергетиката и икономиката – един вид "супер министър". Така лидерът на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков отговаря на престижното германско издание Der Spiegel при въпрос, че в преговорите за управленска коалиция ПП счита за приемлив партньор БСП.

ГЕРМАНСКА МЕДИЯ: ИЗТЕГЛЯТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ, КОИТО КИРИЛ ПЕТКОВ ПРЕДСТАВИ У НАС

Малките електрически автомобили E.Go имат огромен проблем и трябва да изтеглят произведените си превозни средства от юни 2019 до юни 2020 година. Причината са редица повреди в колите, пише немското издание automobilwoche.de.

ОТ “БОЕЦ“ ИЗВАДИХА СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ИВАН ГЕШЕВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, БИЛО КАТО “ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА“

Разбрах, че за да не бъда запален (запалена е къщата на казващия, че е жертва), това ще ми струва 30 000 лв. Осигурих парите и ги предадох на адвокат, който след седмица трябваше да се срещне с Иван Гешев в Гърция. Въпреки това, къщата ми беше запалена и разследването отново беше срещу неизвестен извършител. Това заяви лидерът на гражданско движение "БОЕЦ" Георги Георгиев. Думите, изречени от Георгиев, са на бивш млекопроизводител, също на име Георги Георгиев в предаването на Люба Кулезич "Честно казано" по Евроком.

СЪДЯТ “БИВОЛЪ“ ЗА 1 000 000 ЛЕВА

Една фирма, която се е самоопределила като най-голямата фирма в България, която е на фондовите борси и т.н., която е стъпила в енергетиката доколкото разбирам, е завела дело, като определя финансовия си интерес на стойност 1 000 000 лева срещу сайта за разследваща журналистика "Биволъ". Това съобщи адвокат Александър Кашъмов.

АНДИ ГАРСИЯ СЕ ВПЕЧАТЛИ ОТ УЛИЧЕН МУЗИКАНТ В СОФИЯ (ВИДЕО)

Анди Гарсия слуша как уличен музикант свири пред Народния театър в София. Докато се разхожда из нашата столица, вниманието на 65-годишния известен актьор е привлечено от изпълнението на популярната мелодия от филма "Кръстникът", с който придобива популярност през 90-те години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЧЕТИРИ ЛАПИ представя изложбата "Спасените: 20 години история" в Европейския парламент

Ясно е кога ще бъде избран нов патриарх на България

Сдружение: КЗП не защити потребителите в казуса с мобилните оператори

ОББ се включва в Европейската седмица на парите от 18 до 24 март

Влакови композиции с военна техника ще преминат през страната

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизнес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com