Новините: Най-важното за деня, 8 февруари

4906
Новините: Най-важното за деня, 8 февруари
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия ден.

ЮРИСТ: ЗАКОНЪТ ЗА ХАЗАРТА БЕШЕ ПРИЕТ НА ТЪМНО

Тони Димов е юрист, дипломиран в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2006 г. започва изследователският му интерес към механизма на оценката на въздействието на политиките и регулирането. През 2014 година защитава дисертация на тема „Оценка на въздействието на законодателството в Европейския съюз – същност, правна уредба и механизми” в Института за държавата и правото при Българската академия на науките. Той е един от авторите на Ръководството за изготвяне на оценка на въздействието на законодателството от 2014 г. и на проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за нормативните актове, приет през 2016 година.

БОРИС БОНЕВ: ВОДОПРОВОДЪТ ДО ПЕРНИК СЕ ОСКЪПЯВА

Да се понесе отговорност от виновните за кризата с водата, поиска общинският съветник Борис Бонев. "Надявам се спасителният план за Перник да заработи, сподели Бонев, но призна, че е притеснен заради сигнали за поскъпване на проекта за водопроводната мрежа до Перник.

ЩЕ ИМА ЛИ ДИСКРИМИНАЦИОННИ УСЛОВИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРИ ВЛИЗАНЕ В ЕВРОЗОНАТА

Примането на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към единната европейска валута, заяви икономистът професор Стив Ханке, известен като “бащата на валутния борд у нас“.

ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО НЕ Е ПОЛУЧАВАЛО ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНДОН МИТАЛОВ

В Министерството на външните работи не е получавана информация кой ще бъде българинът, на когото ще бъде забранено да влиза в САЩ, призна зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

СОФИЯ ОТНОВО ПОПАДНА В ТОП 20 ПО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА В СВЕТА

Най-замърсен е въздухът тази сутрин в жк „Васил Левски”, който попада в оранжевия сектор. Градът с най-мръсен въздух в света днес е Делхи в Индия, следван от Дака в Бангладеш, на трето място е Лахор, който се намира в Пакистан.

БЪЛГАРИТЕ НАЙ-МНОГО ОБИЧАТ ПУТИН И РУСИЯ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ

В световен мащаб хората изразяват все по-малко увереност в способността на Путин да постъпва правилно по отношение на световните дела. И възгледите на самата Русия отразяват тези негативни оценки за Путин. В повечето от 33-те страни, изследвани от центърът за изследвания „Pew Research Center“ през 2019 г., по-малко от половината гледат на Русия благосклонно.

РУСИЯ ИЗПРАТИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА КИТАЙ

"Самолетът излетя от международното летище Жуковски в 13:33 по московско (12.33 ч. българско) време. Той ще извърши хуманитарен полет до Китайската народна република. На борда му са медицински препарати и лични предпазни средства", съобщиха от руското министерство за извънредни ситуации.

ЖЕРТВИТЕ В ТАЙЛАНД ДОСТИГНАХА 20, ЗАЛОЖНИЦИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ОСВОБОДЕНИ

Най-малко 20 души бяха убити при стрелба в тайландския търговски център "Терминал 21" в Нахон Ратчасима, североизточно от Тайланд. Това съобщават от пресслужбата на министерството на отбраната на Кралство Конгчип Тантараванит. По-рано бе съобщено за 17 загинали и 21 ранени. Нападателят държи и 16 заложници на 4-тия етаж на търговския център.

ПЪРВА ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА ЗА ЖЕРТВИТЕ НА КОРОНАВИРУСА

Тя дава надежда за подобряване на ситуацията, въпреки че заразата се разпространява. По последни данни на Държавния комитет по здравеопазване на Китай, оповестени в полунощ на 7 февруари, броят на жертвите на коронавирус в континентален Китай е нараснал до 722. Над 34.5 хиляди души са заразени, а 2050 заболели са се възстановили и са били изписани.

ХРИСТО СТОИЧКОВ НА 54: ПРИПОМНЕТЕ СИ ВЕЛИКИТЕ МУ ГОЛОВЕ

Единственият български футболист, спечелил "Златната топка" - Христо Стоичков, навършва днес 54 години. Легендата на футбола н4 е роден на 8 февруари 1966 година в Пловдив. Той печели "Златната топка" през 1994 година с екипа на Барселона и след излючително представяне с националния отбор на Мондиал 1994, когато България е сред четирите най-силни в света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...