Жертвите в Тайланд достигнаха 20, заложниците все още не са освободени (СНИМКА)

4479
Жертвите в Тайланд достигнаха 20, заложниците все още не са освободени (СНИМКА)
Снимка: iStock/Guliver

Премиерът на Тайланд Prayut Chan-Ocha информира за стрелбата. Според информационната агенция на Тайланд той възложи на заместник-министъра на отбраната и главнокомандващия да следят ситуацията, както и да разследват причините за инцидента и да се грижат добре за ранените и семействата на жертвите. Министърът на здравеопазването Анутин Чарнуракул на своята страница във Фейсбук  заяви, че болниците в провинциите Нахон Ратчасима, Бурирам, Сурин и Хаяфум се нуждаят от даряване на кръв за преливане.
По-рано беше съобщено, че нападателят е войник на тайландската армия, ефрейтор Чакрапант Тома. Той застреля командира си и двама души във военен лагер, след което избяга в крадена кола. На път за търговския център нападател стреля по цивилни. Той излъчи действията си чрез Facebook и след известно време страницата му беше блокирана.
Най-малко 20 души бяха убити при стрелба в тайландския търговски център "Терминал 21" в Нахон Ратчасима, североизточно от Тайланд. Това съобщават от пресслужбата на министерството на отбраната на Кралство Конгчип Тантараванит, пише ТАСС. По-рано бе съобщено за 17 загинали и 21 ранени. Нападателят държи и 16 заложници на 4-тия етаж на търговския център.

Според местен вестник, служителите на реда заедно с армията провеждат операция за залавяне на похитителя. Говорител на полицията посъветва обществеността да напусне мястото, да остане в помещенията и да следва инструкциите на силите за сигурност. Мотивите на нападателя остават неясни засега. Според изданието, преди нападението, военният и изпратил няколко несъгласувани съобщения, критикувайки "корумпираните служители".

Стрелба в зала за видеоигри в Мексико, има убити, сред тях и деца

Четирима стрелци убиха 9 души в зала за видеоигри в западно Мексико, като сред загиналите има три деца на възраст 12, 13 и 14 години, п...

Според информационната агенция на Тайланд, премиерът на страната е възложил на заместник-министъра на отбраната и главнокомандващия да следят ситуацията, както и да разследват причините за инцидента и да се грижат добре за ранените и семействата на жертвите. Министърът на здравеопазването пък на своята страница във Facebook заяви, че болниците в провинциите Нахон Ратчасима, Бурирам, Сурин и Хаяфум се нуждаят от даряване на кръв за преливане.

По-рано днес стана ясно, че нападателят е военен от тайландската армия - ефрейтор Чакрапант Тома. Той застреля командира си и двама души във военен лагер, след което избяга с крадена кола. На път за търговския център мъжът стрелял по цивилни. Той излъчи действията си във Facebook и след известно време страницата му беше блокирана.

Вече някои от потребителите на социалните мрежи започнаха да се отбелязват с #SaveThailand; #SaveKorat; Pray for Korat

Стрелба в университет в Тексас, има убити и ранени

Двама души са убити, а един - ранен при стрелба в кампус на Тексаския университет, пише Ройтерс. DEVELOPING: 2 people killed in shoo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Камион за сладолед премаза десетки деца в Киргизстан (ВИДЕО)

Турция спира всякаква търговия с Израел

Ето колко ще струва възстановяването на Газа

Ето как хората в Дубай се справят с наводненията (ВИДЕО)

Разрушени пътища, наводнени къщи: Анкара е под вода (ВИДЕО)

Ирански военни лидери предупредиха Израел с много по-голям удар от този на 13 април

"Хамас" намекна, че ще отхвърли предложението за примирие в Газа

"Хамас" трябва да каже "да": Блинкен призова да приемат плана за мир в Газа

Расте броят на загиналите след срутване на магистрала в Китай

Срути се оживена магистрала в Китай, има жертви (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com