Новините: Най-важното за деня, 9 август

4146
Новините: Най-важното за деня, 9 август
Снимка: БГНЕС

БСП ще направи предложение до Националния съвет на партията – ИТН да преосмисли решението за кандидата за премиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев. Социалистите не дават срокове за оттеглянето на кандидатурата на Петър Илиев, като се надяват молбата им да бъде удовлетворена, заяви днес лидерът Корнелия Нинова.

“ПОЛИТИЧЕСКИ ЗООПАРК“: ПЕТЪР ИЛИЕВ СЕРИОЗНО ЛИ Е БИЛ СПРЯГАН ЗА ПРЕМИЕР?

Днешното интервю пред Нова тв на кандидата за министър на вътрешните работа от "Има такъв народ" Петър Илиев предизвика множество реакции и коментари в социалната мрежа Фейсбук. В медиите Петър Илиев беше спряган и като кандидат за премиер, преди да бъде оповестено името на Пламен Николов.

“ИЗПРАВИ СЕ БГ. НИЕ ИДВАМЕ“ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ КАБИНЕТА НА “ИМА ТАКЪВ НАРОД“

"Изправи се БГ. Ние идваме."(ИБГНИ) няма да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ"(ИТН). Това заяви лидерът на коалицията Мая Манолова след заседание на парламентарната група по повод исканата от ИТН подкрепа за съставянето на правителства.

ХАДЖИГЕНОВ: КАБИНЕТЪТ Е ГОТОВ СЪСТАВ ЗА КУ-КУ ПРАВИТЕЛСТВО, ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ

"Заради тази агресивна самонадеяност и самодостатъчност ние няма да подкрепим правителството, а ще гласуваме против". Това заяви Николай Хаджигенов пред БТВ.

ТОШКО ЙОРДАНОВ: МАНОЛОВА И ХАДЖИГЕНОВ СА ПРЕДАТЕЛИ

Една от партиите на протеста, „Изправи се БГ! Ние идваме!“, извърши предателство с нежеланието си да подкрепи кабинета на „Има такъв народ“. Това заяви Тошко Йорданов пред бТВ.

ВИЖТЕ НОВАТА ВИЗИЯ НА ТОШКО ЙОРДАНОВ, СТАНА КАТО СЛАВИ

Заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов изненада журналистите с нова прическа. Вторият в партията на Слави Трифонов си подстрига буйните къдрици, остана с гола глава и заприлича на шефа си, както и на скандалния в последно време и номиниран за министър на вътрешните работи Петър Илиев.

12,4 МИЛИОНА Е СТРУВАЛО “ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО“ НА 1600 ЧИНОВНИЦИ

Обезщетения на стойност над 12,4 млн. лева са изплатили 17-те министерства, подведомствените им структури и съответно Министерският съвет за т. нар. "изчегъртване" на общо 1600 чиновници в тях. Това сочат обобщените данни, подадени до Народното събрание в отговор на питания от депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

КОЛКО МОЖЕМ ДА ЗАГУБИМ ЗАРАДИ НЕСПАЗВАНЕ НА ПРАВОТА НА ЕС ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ?

България е европейски шампион по наказателни процедури в Европейския съюз. Причина за това е управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ, коментира в. "Сега".

16% ОТ НОВОЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС СА ДЕЦА

Заразените с COVID-19 деца у нас са над 16% от всички нови случаи за деня. Под 3000 са децата между 12 и 17 години, които са напълно ваксинирани срещу коронавирус у нас към днешна дата. Същевременно броят на заразените деца расте - само за седмица те са 434, съобщава БНТ.

КАЦАРОВ: ОБЩИНИТЕ ДА СЪЗДАДАТ НУЖНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ВАКСИНИРАНЕ

Общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на населението във всички населени места у нас. За това призова министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

ПРОФ. РАДОСТИНА АЛЕКСАНДРОВА: COVID-19 ЗАРАЗЯВА СЪС СКОРОСТТА НА КОЛА

Когато вирусът набира скорост, би трябвало да светне една червена лампичка. Това заяви вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова в сутрешния блок на БНТ. Тя обясни, че за някои хора при най-лекото неразположение биха пожелали да се консултират с лекар, но има и такива, които чакат нещата да се усложнят.

КОИ СИМПТОМИ НА COVID-19 СЕ СЧИТАТ ЗА ЛЕКИ, ПОСОЧВА ТЕРАПЕВТ

След ваксинация рискът от заразяване с коронавирусна инфекция е значително намален и ако ваксинираният все пак се зарази и разболее, тогава заболяването протича в лека форма. Терапевтът Георги Сапего каза това пред радио Sputnik пише БГНЕС. Той посочи какви симптоми на COVID-19 се считат за леки. Според него, те наподобяват тези, на обикновената настинка.

21 ОТ 27 СТРАНИ В ЕС ВЕЧЕ ИЗПОЛЗВАТ КОВИД ПАСПОРТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

Удостоверения за ваксинация, направен в последните 72 часа тест или преболедуване на COVID-19 биват изисквани за посещения на обществени места от все повече европейски държави. Според изчисления на руската преса, цитирани от агенция "Фокус", 21 от 27 страни в евросъюза вече изискват зеления сертификат не само за пътуване през границата си. По един или друг начин, той е влязал вече в употреба в ежедневието на гражданите им.

СТИВЪН КИНГ ЩЕ ПИШЕ КНИГА ЗА ПАНДЕМИЯТА

Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на пандемията от коронавирус. Той заяви това в ефира на токшоуто The View с Упи Голдбърг.

БЪЛГАРИН ПОКОРИ НАЙ-ВИСОКИЯ ВРЪХ В ЕВРОПА В ИМЕТО НА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА (ВИДЕО)

Видинчанинът Мартин Петров стъпи на най-високата точка на Русия и Европа, връх Елбрус (5642 м). Бившият президент на Лайънс клуб Видин развя знамето на националната кауза „България срещу диабета“ от покрива на Европа. Това се случва за втори път, след като само преди година той покори най-смъртоносния връх на стария континент Монбан (4810 м.) в Алпите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Коментар №2 на седмицата: Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

"Независимият" служебен кабинет върна фирмите на ГЕРБ в пътното строителство (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com