НСО взе вилата на Дянков

13574
НСО взе вилата на Дянков
Снимка: БГНЕС

Вилата, която наемаше Симеон Дянков, докато бе финансов министър, става собственост на НСО, пише "Стандарт". Това реши в последния си работен ден кабинетът "Орешарски".

В решението на правителството с дата 5 август пише, че отнема поради отпаднала необходимост от Министерския съвет правото на управление на Дом 7 в комплекс "Бояна" и го предоставя безвъзмездно на Националната служба за охрана.

НСО охранява Иван Искров вече трета седмица

Вече трета седмица Националната служба за охрана (НСО) охранява гуверньора на БНБ Иван Искров. Това каза началникът на НСО генерал-ле...

Дом номер 7 се състои от сутерен, партер и един етаж, със застроена площ 1076 кв. м и разгъната застроена площ 3227 кв. м. Приемането на сградата от новия собственик трябва да стане в срок от един месец. Решението за прехвърлянето на имота е взето на подпис неприсъствено. Все още не е ясно за какво държавните гардове ще ползват сградата. Възможно е там да отсядат високопоставени гости на министър-председателя. Бившият финансов министър в кабинета Борисов - Симеон Дянков, плащаше 1700 лв. за 200 квадрата апартамент. Жилището се водеше обособена част от резиденцията и няма връзка с вилите за премиер и президент.

През 2010 година Марко, 5-годишният син на Дянков, падна от 4 м височина в сградата на резиденцията. Тогава малчуганът получи черепно-мозъчна и коремна травма, имаше и счупени ребра, но бързо се възстанови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com