Обявиха евакуация около сръбския град Смердево

10287
Обявиха евакуация около сръбския град Смердево

Щабът за извънредни ситуации на сръбския град Семедерево на брега на река Дунав обяви днес начало на евакуацията на близките села, вилни зони и други населени пунктове. Информацията съобщи ИТАР-ТАСС.

Тези превантивни мерки се вземат заради очаквано покачване в близките дни на нивото на река Дунав, в която се влива река Сава при Белград. Според прогнозата пикът ще бъде достигнат на 23 май, информира БТА.

Цеца помага на пострадалите в най-голямото бедствие в историята на Сърбия

Сръбската икона в музиката CECA дарява огромна сума на своите сънародници, които пострадаха по време на големите наводнения в Сърбия, т...

Кметът на Белград Синиша Мали каза, че в момента нивото на реката е 610 см, като се очаква на 23 май да достигне 690 см.

Общо в столицата по бреговете на Сава и Дунав с построени 5,5 км заграждения. Сърбия преживява най-катастрофалното наводнение от повече от век. До момента се знае за 14 загинали, припопомня БГНЕС.

По-рано днес кметът на Белград Синиша Мали обяви, че градът е готов за прииждащите вълни на реките Дунав и Сена. Около 200 общински служители и 500 доброволци са изградили насип с дължина 650 метра и височина 1,2 метра по течението на Дунав в Земун и според кмета той ще защити града и от най-високото потенциално ниво на реката, информира Танюг.

Същевременно Световната здравна организация обяви, че преценява настоящото положение в Сърбия във връзка с доставките на питейна вода и санитарни условия. Организацията прави това, за да предложи мерки за опазване на общественото здраве, заяви високопоставеният официален представител на СЗО Оливър Шмол, цитиран от агенция Танюг.

 

Правителството осигури хуманитарни доставки за Сърбия и Босна

Зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева проведе консултации с цел взимане на спешни мерки за организира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com