Обучават шофьори за новите тролейбуси във Варна

38374
Обучават шофьори за новите тролейбуси във Варна
Снимка: БГНЕС

Обучение за тролейбусни шофьори организира общинската фирма "Градски транспорт". През него ще преминат всички водачи, за да придобият необходимата квалификация за работа с новите 30 тролеи, които трябва да пристигнат във Варна до юли. Със 70-те нови автобуса и тролеите общественият транспорт на морската столица ще бъде обновен напълно, съобщиха от общината.

Освен щатните шофьори на общинското дружество, в курсовете на Професионалния учебен център към „Градски транспорт“ - Варна, могат да се включат и външни лица - шофьори, притежаващи категория „Д“ за управление на автобус. Завършилите обучението ще получат категория „Ттб“, която е специално за шофиране на тролейбуси.

Стартира кампанията „Осинови бебетата на зоопарк Варна!”

Варненският зоопарк стартира кампания под наслов „Осинови бебетата на зоопарк Варна!”. През 2013 г. при нас се родиха 1 ма...

Квалификационният курс е 5-дневен и се провежда в рамките на две седмици по ОП „Околна среда 2007-2013г”, по проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен".

В момента в обучението участват четирима души от записани общо десет.

За служителите на фирмата то е безплатно, а за външни лица струва 550 лв. с ДДС. Кандидатите за тролейбусни шофьори могат да научат повече подробности за курса на тел. 0882 69 36 20.

Снимка: архив

Започва възстановяване на решетките на шахтите във Варна

Възстановяване на решетките на отводнителните шахти по пътните артерии стартира община Варна в началото на следващата седмица. Решеткит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com