Очаква се да се обяви фирмата за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас

8435
Очаква  се да се обяви фирмата за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас

Всеки момент се очаква да се обяви коя фирма ще победи в конкурса за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас, съобщи Агенция Фокус.

Комисията, която отвори ценовите оферти на кандидатите, вече е класирала кандидатурите и вчера са изпратени протоколите на възложителя. В момента се очаква решение, което трябва да бъде оповестено в петдневен срок от предаване на протоколите.

Бургас води Варна в читателска класация за най-добър град за живеене

Бургас води Варна с двойно повече гласове в класацията за най-добър град, съобщи Petel.bg. Варна продължава да бъде на трета позиция в...

„С това решение ще бъде обявен изпълнителят и победителят в конкурса. Очакваме всеки момент възложителят да се произнесе по този протокол”, каза Ивелина Стратева, директор на дирекция „Стопански дейности” в община Бургас.

 Петдневният срок започва да тече от днес. Тази поръчка е част от проекта за интегриран градски транспорт на Бургас и включва видеонаблюдение по спирките, по възловите кръстовища на града, от където минава бързата линия на градския транспорт. Спирките ще бъдат оборудвани с електронни табла, които ще показват разписанието на автобусите.

В рамките на проекта бяха доставени 67 нови автобуса, от които 37 соло и останалите са съчленени. Последните ще обслужват бързата автобусна линия, а другите ще бъдат захранващи. Предстои реконструкция на автогара „Юг” и обособяване на бързи автобусни линии. В рамките на тази поръчка ще бъде осигурен приоритет на светофарите на автобусите на градския транспорт.

Проектите бяха оповестени публично на обсъждане и са качени на сайта на Община Бургас”, каза още Стратева.

Нови паркоместа ще бъдат открити през 2014 в Бургас

Община Бургас ще създаде стотици нови паркоместа през 2014 година, съобщи Агенция Фокус. Община Бургас продължава да изпълнява методич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com