Одрин: Потопите от българските реки нанесоха големи щети

3111
Одрин: Потопите от българските реки нанесоха големи щети

След поредното наводнение в Одрин, причинено от разливите на Арда, Марица и Тунджа, резултатът е 67 огнища на скъсани диги и отнесени земни насипи, съобщават турските електронни издания.

Почти всяка година градът е потърпевш от валежите в България, при които трите български реки преливат и нанасят огромни щети, коментира областният управител Дурсун Али Шахин. Заради този проблем още през 1960 г. са извършени укрепвания на бреговете с диги и земни насипи, на по-късен етап те са подсилвани, но и това не спира потопите. От миналия декември до момента наводненията причиниха 67 поражения по укрепващите съоръжения от Одрин до община Енез по поречието на река Марица. Шахин обяви, че започва ново изграждане на диги и насипи след решението на местните власти. Намерението е, с цел да се спасят и опазят земеделските площи, които понесоха тежки поражения от потопите и в момента са неизползваеми.

Жълт код за опасност от наводнения бе обявен вчера заради повишените нива на Арда, Марица и Тунджа при Одрин. Днес все още няма данни за преливащи от коритата си реки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com