Официално: Бокова обявява Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО”

670
Официално: Бокова обявява Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО”
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО”. Това ще се случи утре, 18 май, на специална церемония в София.

"Христо Стоичков ще бъде посрещнат в семейството на посланиците на добра воля на ЮНЕСКО като харизматичен спортист със собствен стил, виртуозен майстор на топката, и като човек, споделящ целите и мисията на световната организация. Това се случва в годината, в която България отбелязва 60 години от своето членство в ЮНЕСКО", информират от пресцентъра на Бокова.

Бокова е сред тримата най-добре представили се на изслушванията за шеф на ООН

Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е среди трите най-добре представители на първото изслушване кандидати за поста генерален сек...

Почетната листа на ЮНЕСКО „Шампиони за спорта” включва изтъкнати личности в спорта, като световния шампион и футболна легенда Пеле, олимпийските шампиони Давид Дуийе и Сергей Бубка, легендарния хокеист Вячеслав Фетисов, шампионите по бокс Виталий и Владимир Кличко, тенисистката Жюстин Енен, М. Шумахер. Тези атлети от световна величина разнасят по целия свят посланията на ЮНЕСКО и по този начин подпомагат стремежа на Организацията да осигури по-добро бъдеще за младите хора и да утвърди ценностите, които физическото образование и спортът възпитават у младото поколение.

„Шампионите” са част от семейството от посланици на добра воля на ЮНЕСКО, чрез които идеалите и мисията на Организацията достигат до хората. Чрез завладяващия пример на високите им професионални постижения и талант, техните имена привличат вниманието на обществеността върху благородните цели на ЮНЕСКО – качествено и достъпно образование за всички, възпитаване на високи морални добродетели чрез спорта, опазване на културното и природно наследство, свободен достъп до информация и комуникация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com