Операция „Жълти стотинки“ събра над 92 000 лева за нов „Дом Възможност“

2391
Операция „Жълти стотинки“ събра над 92 000 лева за нов „Дом Възможност“

Седмото издание на дарителската кампания Операция „Жълти стотинки“ събра 92 629 лева и 96 стотинки в помощ на „Фондация за социална промяна и включване“. Кампанията на VIVACOM успя да привлече за каузата над 35 бизнес и медийни партньори, както и личната подкрепа на легендарния Йордан Йовчев и на Белослава. Те станаха посланици на кампанията, привличайки хиляди хора към благородната й мисия. Събраните средства ще бъдат инвестирани за създаване на ново наблюдавано жилище от програмата „Дом Възможност“ за младежи над 18 години, израснали без семейство.

След като навършат пълнолетие, юношите, изживели детството си в институция или приемна грижа, имат нужда от нов дом. Такъв им осигурява „Фондация за социална промяна и включване“ с програмата „Дом Възможност“. Жилището е от семеен тип, наблюдавано е и осигурява на младежите подслон до 2 години, като през това време младите хора се учат на самостоятелен живот и се адаптират към средата извън институцията. Социални работници и психолози подпомагат момичетата и момчетата в завършването на образование и търсенето на работа. Вече три години Операция „Жълти стотинки“ се провежда в подкрепа на програмата. Благодарение на даренията, събрани от кампанията през 2014 и 2015 година, наблюдаваните жилища се увеличиха с още едно и вече са пет. Две от тях са в София, останалите са в Габрово, Бургас и Русе. Средствата, събрани от кампанията през 2016 година, ще бъдат вложени в създаването на още един „Дом Възможност“ в град Варна.

Операция „Жълти стотинки“ стартира за шеста поредна година

За шеста поредна година VIVACOM стартира своята благотворителна инициатива Операция „Жълти стотинки". Традиционната кампания е ча...

Операция „Жълти стотинки“ е национална дарителска кампания, създадена от VIVACOM Fund през 2010 година. Всяка година кампанията набира средства за общественозначима кауза, като от 2014 година каузата е „Дом Възможност“ на „Фондация за социална промяна и включване“. Средствата се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на нейни партньори и това превръща Операция „Жълти стотинки“ в уникална с достъпността си кампания. Телекомът удвоява събраните в магазинната му мрежа сума, а всеки от партньорите допринася допълнително за каузата.

През 2016 година партньори на VIVACOM в тази инициатива са Ciela, Cinelibri, Colibri, Dental Clinic Petar Duchev, DHL, Domino’s Pizza, Burger King, Grand Optics, Inmedio, KOM, Miele , Mr. Bricolage, Nike, 1 minute, Praktis, Relay, Renault-Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken, кино АРЕНА, МЕТРО, Оптики Joy, Пикадили и ФСПВ. За успеха на кампанията допринасят и медийните й партньори Нова телевизия, dir.bg, Дарик радио, радио FM+, радио Star, списанията Elle, Журнал за жената, Моето дете, Розали и не на последно място по принос - вестник Стандарт.

Подробна информация за кампанията VIVACOM публикува на www.vivacomfund.bg и на официалната Facebook страница на Операция „Жълти стотинки“: www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки. Повече за програмата „Дом Възможност“ може да бъде намерена в сайта на ФСПВ на www.fscibulgaria.org.

Операция "Жълти стотинки" - шансът за работа е шанс за живот

Операция „Жълти стотинки“ е национална дарителска кампания, която VIVACOM стартира през 2010 година. Целта й е да набира ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com