"Орешарски марш" тръгна към морето

25318
"Орешарски марш" тръгна към морето

В първия ден от отпуската на депутатите нова форма на протест срещу кабинета. От София тръгна пешеходен поход срещу правителството, а крайната му точка е Резиденция Евксиноград под мотото „Орешарски марш". Сборният пункт беше на площад „Независимост" пред Министерския съвет, а участниците засега са само няколко души, предаде Стандарт нюз.

Очаква се обаче към протеста до резиденцията на властта да се присъединят и граждани от Варна и други градове. За 5 август е планирано окупиране на Евксиноград.

Планът за обсадата на Евксиноград - готов

"Подводният десант е осигурен, теренът е разучен, водолазите участват" - това са посланията от групата "Да блокираме Евксиноград" във ...

"Входът на резиденцията и около него ще бъде окупиран, с цел да се попречи на почивката на народни представители там. Направена е и организация до мястото да се стигне и с няколко лодки", каза пред агенция "Фокус" Красимир Жейнов от Федерация на свободните граждани, един от организаторите на зимните протести във Варна.

Новата форма на протест е продиктувана от факта, че парламентът ще остане пуст за около месец, докато депутатите са във ваканция.

Участниците в похода "Орешарски марш" ще изминат разстояние по трасето София - Пловдив - Стара Загора - Бургас - Варна - Резиденция Евксиноград или над 500 километра.

Те имат план със спирки за нощувка в хотел или на палатка. Багажът ще се превозва с кола. Протестиращите се надяват да минат цялото трасе за около 11 дни.

50-ти ден: ДАНСwithme не успя да спре депутатите да излязат в почивка

Заканата за блокада на парламента и недопускане на депутатите в отпуска си остана само закана. Това е констатацията от юбилейния 50-ти ...

Както в повечето такива случаи инициативата беше организираната в социалната мрежа Фейсбук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com