Орешарски: Подкрепяме Косово във всяко отношение

15901
Орешарски: Подкрепяме Косово във всяко отношение
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят прие поканата да открие българо-косовски бизнес форум. Предложението на премиера на Косово Хашим Тачи беше предадено от външния министър Енвер Ходжай, който се срещна с ръководителя на българското правителство в рамките на официалното си посещение у нас. Това съобщи пресслужбата на кабинета. Беше договорено форумът да се проведе в началото на следващата година като средство за засилване на икономическите отношения между двете страни.

"Заинтересовани сме да превърнем 2014 г. в година за развитие на двустранното ни икономическо сътрудничество. Ваше посещение в Прищина, съчетано с бизнес форум, би било отличен знак в тази посока", каза министър Ходжай, цитиран от пресслужбата. Той е посочил, че страната му е отворена за българската продукция, която е със световно качество, и за присъствие на място на български фирми, известни със своите специалисти. Косовският дипломат е изразил признателност към българския народ и правителство за подкрепата в решаващ, по думите му, момент за признаването на Косово, както и надежда, че на страната му ще бъде оказана помощ и по пътя на интеграцията й в евроатлантическите структури. "Подкрепяме във всяко отношение Косово и желаем да се утвърдите като модерна демокрация. Имате приятел в лицето на България", е казал министър-председателят.

Орешарски: Следващата година ще е по-тежка

"Следващата година ще е по-тежка за работата на кабинета. Ще направим всичко възможно тази тежест да остане в рамките на кабинета, а не...

Той е посочил, че ще бъде направен анализ на какъв етап на подготовка се намират проектите на двустранни документи за насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество, за да могат да бъдат подписани евентуално през пролетта. Премиерът Орешарски е изразил подкрепата на България за сключването на споразумение за асоцииране между Косово и ЕС.

Източник: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество