Организаторите на Solar Summer ще съдят Симеонов*

6886
Организаторите на Solar Summer ще съдят Симеонов*
Снимка: БГНЕС

Организаторите на отменения фестивал Solar Summer в Слънчев бряг възнамеряват да докажат в съда, че акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курорта са неправомерни. Това съобщи в интервю за Нова телевизия организаторът Иван Дончев.

Вчера организаторите решиха да отменят последните две прояви на най-големия летен музикален фестивал на открито в България заради акциите на различни институции под ръководството на Симеонов. Някои от най-популярните нощни заведения в курорта бяха затворени, като беше изземана озвучителна техника.

Дончев заяви, че "става дума за действията на един овластен човек", внесли смут в световните ди джей среди, докато проблем с държавните контролни органи организаторите нямат. "С тях контактуваме постоянно и имаме протоколи от проверки", допълни той.

Климент Йончев: Отмяната на фестивала SOLAR Summer в Слънчев бряг беше най-отговорното решение

Отмяната на музикалния фестивал SOLAR Summer в Слънчев бряг беше най-отговорното решение. Това каза Климент Йончев, който отговаря за ...

Организаторът съобщи, че фестивалът се провежда от 22 ч вечерта до около 6 ч. на другата сутрин. По думите му законът изисква при прояви от този тип разстоянието до най-близките сгради да е 200 м, докато в случая е двойно по-голямо. Той допълни, че международната практика в подобни случаи е различна като ограниченията с по-ранен час на прекратяване се налагат, когато проявата е в зона с градско застрояване, докато Solar Summer се провежда на плажа.

Дончев обясни решението за отмяна на последните две от общо осем събития в програмата, "за да не влиза България в черния списък на световните букинг агенции за изпълнители с идеята, че се конфискува техника по време на изпълнения".

* По-късно от Ялта Клуб, които са организатор на събитието, уточниха изрично, че нямат намерение да съдят когото и да е във връзка със случващото се в Слънчев бряг. Единственото желание е да се проведе конструктивен диалог по темата за бъдещето на този комплекс и неговия статут.

"Домакин на събитието всяко лято е комплекс CACAO BEACH. Позицията на този комплекс относно случващото се бе изразена от Иван Дончев, който е управляващ съдружник в CACAO BEACH. Позицията му, изразена лично в „Здравей, България“ по Nova TV, е, че Cacao Beach ще търси правата си по съдебен ред, тъй като отмяната на фестивала носи вреда на комплекса и води до пропуснати ползи", подчертават от Ялта Клуб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com