Още 11 случая на коронавирус у нас (ВИДЕО)

9984
Още 11 случая на коронавирус у нас (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Още 11 положителни случая за коронавирус у нас. С това общо заболелите стават 92-ма. В Смолян и във Велико Търново имаме по един пациент с коронавирус. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на кризисния щаб за борба с коронавируса, по време на редовния вечер брифинг.

Гражданите, които се връщат от чужбина, отиват на 14-дневна карантина. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те се обаждат на личния си лекар. Той не се среща въобще с тези пациенти, поясни още ген. Мутафчийски. Ако личният лекар прецени, се осигурява транспорт на болния с линейка до съответната болница. И това е за цялата територия на Република България, каза началникът на щаба. Той обясни, че след пристигането в болница, се извършва преглед и се преценява дали пациентът да остане на лечение, или не. 

Случаите на COVID-19 вече са над 200 000 в целия свят

Потвърдените случаи на COVID-19 вече са 203 613 по цял свят с регистрирани 8227 смъртни случая, сочат последните статистики за заболява...

По отношение на тестването за корованирус, ген. Мутафчийски посочи, че например във Франция не се тестват пациенти, които не са постъпили за болнично лечение. У нас се тестват пациенти, които са постъпили в болницата. При положителен тест, той е препотвърждава в Националната лаборатория. Във ВМА ние не препотвърждаваме нашите резултати, защото са сверени с достатъчна достоверност, каза още началникът на щаба.

По отношение на женските консултации ген. Мутафчийски каза, че това е напълно решим проблем, който ще бъде поставен пред Здравното министерство.

В положение на карантина болниците губят плановите си пациенти и това е доста сериозен удар за тях. Мисли се за механизъм, по който да бъдат компенсирани тези лечебни заведения, уточни началникът на кризисния щаб. Всички болници в София, недай си Боже, ще станат за коронавирус, коментира Мутафчийски и потвърди, че в Банско няма нови случаи на заболяването.

Ситуацията в глобален мащаб

Предложение: Рецептурната книжка да се признава като рецепта на хронично болните (ВИДЕО)

Рецептурната книжка на хронично болните да се признава като рецепта и в този момент. Аз бих подкрепил такова предложение. Това заяви ге...

По-рано стана ясно, че потвърдените случаи на COVID-19 вече са 203 613 по цял свят с регистрирани 8227 смъртни случая.

От всички регистрирани случаи до момента близо 83 000 са се възстановили от болестта. 94% от болните в момента са в добро и средно състояние – това прави 106 086 души, а 6434 по цял свят са в сериозно или критично.

Случаи на COVID-19 са регистрирани в 169 държави по цял свят, като в момента огнището на заразата се намира в Европа. Най-засегната остава Италия. Там регистрираните случаи са 31 506, а смъртните – 2503.

Повече информация от брифинга ще откриете във видеото.

Още по темата и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com