Още от "Яневагейт": Съдиите по "Червеи" са поне 20

2258
Още от "Яневагейт": Съдиите по "Червеи" са поне 20
Снимка: бгнес

От новия запис на разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Румяна Ченалова и Момчил Мондешки се разбира, че заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е подготвил доклад за разработката "Червеи" и че съдиите, които са включени в нея са се увеличили от осем на двайсет.

Това са думите на Мондешки, който разказва на Янева в деня на нейното отстраняване - 19 февруари 2015 година. Част от този разговор вече беше разпространен - този, в който бившият председател на СГС обяснява как премиерът Бойко Борисов много е натискал главният прокурор Сотир Цацаров за нейното отстраняване.

Нов запис от "Яневагейт": Министърът да яде бой

Ежедневната порция записи с разговори между бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева, нейната колежка Румяна Ченалова...

Мондешки: Тъкмо отивах да ми кажат. Петя е пусната в ДАНС, Борето Сарафов подготвят доклад във петък, за операция "Червеи", който да бъде пуснат в Брюксел в понеделник. Страшно е. Около 20 съдии са увеличили от 8 на 20 съдии

По разработката "Червеи", подсъдими са Янева и бившият началник на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов. На първа инстанция Янева получи условна присъда, Костадинов - глоба. В мотивите на първоинстанционното решение съдия Иван Коев записа, че някои от деянията, които прокуратурата е посочила в съдебните заседания, не са посочени в обвинителния акт.

Най-вероятно Мондешки говори за Петя Крънчева - заместник-председател на Софийски градски съд и ръководител на наказателното отделение на съда. Не се разбира от записа за какво тя е била разработвана от ДАНС.

Мондешки: По-добре, викам, Петя да го направи това нещо, ся след като разбрах, че я качват (не се разбира) викам ясно, не е тя поне.

"Яневагейт": Могат да те слушат и две години, има врътки. Цецо и Бойко с това удрят

Нови разкрития за неограничено и произволно подслушване от страна на „службите“ прави съдия Владимира Янева в следващата по...

Янева: Е, ма тя кво като има разработка, то може нищо да не стане.

Ченалова: За кво я качват? Мене? Аз сигурно съм качена отдавна на крушата.

Мондешки: Не, те ми казаха сега кое е най-горещото и най-вече за Борето Сарафов

Миналата седмица председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова прокуратурата да каже какво се случва с разследването по "Яневагейт", спряно през лятото заради невъзможността да бъде открит човекът, правил записите. Отговор на главния прокурор Сотир Цацаров всъщност не последва. Неговото изявление беше в посока, че ако той бъде питан за разследвания, това означава, че от своя страна той може да задава въпроси за висящи дела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com