От август влизаме в метрото и с дебитни карти

3271
От август влизаме в метрото и с дебитни карти
Снимка: БГНЕС

В столичното метро вече ще може да се пътува и с дебитна карта от Общинска банка. Само след няколко дни – от първи август, ще стартира новата услуга на банката и с метрото ще може да се пътува практично и лесно, като за вход се използва дебитна карта.

Уникалността на безконтактната карта DEBIT MasterCard, издавана от Общинска банка e в транспортното приложение METROPASS. Посредством това приложение, безконтактната дебитна карта вече ще може да се ползва и като превозен документ за метрото, след като картодържателят я е заредил чрез банкомат на Общинска банка, който е инсталиран на вход на столичното метро. С картата ще се заплащат и зареждат определен брой пътувания, както се зареждат и в електронните карти за метро. Чрез меню в банкоматите на Общинска банка, гражданите сами ще избират за колко пътувания да заредят картите си и ще могат веднага да ползват картата си за влизане в метрото. За улеснение са монтирани нови 15 банкомата на различни метростанции по линия 1 и 2.

Отчитането на заредените еднократни пътувания чрез безконтактната карта на Общинска банка ще се извършва при влизане в метрото. Картата се прочита безконтактно, само чрез доближаване до валидатора, както се прави и с електронната метро-карта. С новата услуга ще отпадне необходимостта пътниците да закупуват и носят отделна метро-карта. DEBIT MasterCard на Общинска банка предлага напълно безплатно използването на METROPASS от гражданите, като при зареждане на еднократните пътувания ще се заплаща само тяхната стойност.

Ето как изглежда новата метростанция "Витоша" (снимки)

Новата метростанция "Витоша" в столичното метро бе официално открита. Тя се намира до кръстовището на бул. "Джеймс Баучер" и ул. "Ср...

„METROPASS е новаторска и уникална услуга за българския пазар. Целта е с нея да спестяваме време на клиентите ни и да им създадем допълнителни удобства при ползването на нашите продукти“, коментира Сашо Чакалски, изпълнителен директор и председател на УС на Общинска банка.

Картодържателите на новата дебитна карта ще получат две функционалности, обединени в едно: да използват картата като превозен документ при пътуване в метрото, както и като електронен платежен инструмент, притежаващ всички платежни функции на стандартна дебитна безконтактна карта.

От Общинска банка са подготвили и специална промоционална игра, при която на 20 печеливши картодържатели, ще бъдат възстановени средствата на заредените пътувания.

METROPASS е запазена търговска марка, обозначаваща транспортно приложение, вградено в чипа на издавана от Общинска банка АД електронна, безконтактна дебитна карта DEBIT MasterCard. При теглене на пари в брой, както и при плащане в търговски обект, операциите са с гарантирано ниво на сигурност чрез най-иновативната технология EMV. Картодържателите са защитени и при интернет разплащания, когато ползват напълно безплатната услуга на банката - „3D защитени плащания”. Безконтактна дебитна карта DEBIT MasterCard се издава във всички финансови центрове на Общинска банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com