От следствената служба отричат взрива до колата на Гешев да е инсценировка

8060
От следствената служба отричат взрива до колата на Гешев да е инсценировка
Снимка: БГНЕС

Няма нито една готова експертиза към момента. Тя не може да бъде изготвена в рамките на часове или няколко дни. Процесът на разследване ще е дълъг, не очаквайте за три месеца разследването да приключи, то ще е изключително сложно. Това каза заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред журналисти по повод разследването на взрива, който избухна до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София.

Ясен Тодоров заяви, че се работи по абсолютни всички версии - "кои са физическите извършители и кои са лицата, евентуални посредници, поръчители, помагачи, които евентуално са дали някаква информация за маршрута и движението на главния прокурор и т.н.". Той отрече случаят да е инсценировка.

Той изрази съжаление, че този случай се употребява политически от хора, които нямат никакви познания относно разследването на престъпления. По думите му те искат да извлекат дивиденти за себе си.

Към момента МВР не ни е предало информация за лице, за което има съмнения за съпричастност към инцидента, поясни още заместник-директорът на НСлС.

„Имаме работа с много добре подготвено и организирано мероприятие, целящо физическо ликвидиране на определено лице или лица. Взрив, поставен на място, подходящо да нанесе поражение върху преминаващи МПС-та, с огромна поразяваща сила. И, ако попадението е било на точното място и МПС-та с недостатъчна защита, вероятно жертвите щяха да са не една или две. Това е предварително становище не само на български експерти, а на специалист по антитероризъм и взривове, който многократно се е сблъсквал с такива случаи, от Държавата Израел“, заяви Тодоров. Тихомир Безлов за атентата: Медиите, близки до Гешев, от 2 месеца подготвят темата

Вероятността да се направи следствен експеримент не е малка, експертите ще кажат дали се налага, добави още Тодоров. Той посочи, че според предварителното становище на експертите, неофициалното, ударната вълна от взрива е била много силна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Съдилищата не искат да гледат дела срещу кадруването в държавните фирми

Укрепват подпорната стената, която рухна на АМ "Струма" (СНИМКИ)

Теглят номерата на машините за удостоверяване на вота 2 в 1

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com