От ВТУ обмислят дали да не започнат ефективни протести на улицата

24190
От ВТУ обмислят дали да не започнат ефективни протести на улицата
Снимка: Facebook

След като късно снощи стана ясно, че окупацията на Софийския университет вече ще е частична, днес стана ясно и че във Великотърновския университет нямат намерение да спират с протеста. Нещо повече - студентите в старопрестолния град обмислят още по-активни действия.

"На среща, която ще се проведе вечерта, ще бъде обсъдено евентуално излизане на протести по улиците на Велико Търново. На заседанието ще вземем решение как да продължим – дали да останем само в аудиторията или да излезем на улицата. Ще бъдат обсъдени всички предложения’’, каза пред Агенция "Фокус" Марина Братанова, едно от лицата на студентския протест във Велико Търново.

Илчев: Не сме оказвали натиск върху студентите

Ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев отрече ръководството на ВУЗ-а да е оказвало натиск върху протестиращите студен...

Тя обясни, че ранобудните студенти във ВТУ са останали изненадани от решението на окупаторите на Софийския университет. 272 аудитория остава окупирана там, но те спряха окупацията на университета. Твърдят, че по този начин ще привлекат повече хора и студенти, каза Братанова.

Ежедневно в 321 аудитория на ВТУ се сменят между 5 и 10 окупатори. Обстановката там е спокойна. Няма провокации. В университета се влиза само със студентска книжка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com