Отложиха делото за радикалния ислям за есента

11717
Отложиха делото за радикалния ислям за есента

За пореден път делото за радикалния ислям срещу 13-те имами в Пазарджик беше отложено. Делото ще се гледа на 29-ти и 30-ти октомври от 9:00 часа сутринта и на 6 ноември от 9:30 часа, предаде Агенция "Крос".

На тези три дати ще бъдат изслушани поисканите от защитата на обвиняемите 37 свидетели. От тях петима са разпитвани в досъдебното производство, водено в Смолян, но не са приложени по сегашното дело.

Освен разпита на свидетелите, на следващото съдебно заседание ще бъде изслушан и приет новият превод на същите девет текста от турски език, представени на днешното заседание, който ще бъде направен отново от д-р Сефер Хасанов.

На следващото съдебно заседание трябва да бъде получена и справка от главното мюфтийство за постъпили официални дарения от Саудитска Арабия от фондацията Ал Уакф ал Ислями за периода 2005 - 2010 година, а също финансови отчети за въпросния период, осчетоводявани разходи за наети апартаменти и проведени обучения в Благоевград, Пловдив и София, поискани от прокуратурата. Трябва да бъде разгледана и справка от граничните власти за обвиняемия Мохамед Камбер, която да показва дали е бил в страната през месец март 2008 година. Справката е поискана от защитата на Камбер.

Разпитаха главния мюфтия за радикалния ислям

Главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи застана пред Пазарджишкия окръжен съд в рамките на делото за разпространение на радикален ислям. Хад...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com