Отвориха пункт за бързи тестове пред бар в София (ВИДЕО)

12529
Отвориха пункт за бързи тестове пред бар в София (ВИДЕО)
Снимка: iStock

За всички желаещи да посещават нощни клубове и заведения след 23 ч. в столицата ще бъдат направени няколко изнесени пункта за тестване за коронавирус. Миналата нощ беше отворен пърлвия, който се намира на улиците “Раковска” и “Гурко”.  Пунктът работи между 19 - 2 ч.

За днес такъв пункт ще бъде поставен и на площадчето на “Леге”, срещу хотел “Рила”. Работното му време ще започва от 19 ч. и ще продължава поне до 2 ч., като до края на вечерта ще се уточни дали може да работи и до по-късно и конкретно до колко. До ден-два ще стане ясно още на кои и колко на брой места ще се отворят подобни пунктове.

И БХРА откри топлата вода - държавата не си свърши работата с ваксинацията срещу КОВИД

Поредна доза оплаквания от страна на туристическия и хотелиерския бранш. Зам.-председателят на БХРА (Българската хотелиерска и ресторан...

Тестът ще струва 10 лв. Всеки си го прави собственоръчно, а администратор ще го удостоверява и въвежда в системата. Документът от теста ще се получава на мейл около 15 минути по-късно. Този тип бърз антигенен тест осигурява право на свободно движение и посещение на различни обекти до 48 часа след направата на теста. Очаква се до около седмица този тип тестове да станат безплатни, а пунктовете да се умножат. Ето какво написаха във Фейсбук от Българска асоциация на заведенията публикуваха видео и нписаха следното: 

Първи изнесен пункт за тестване в София: Той е пред "Мементо" на Раковска и Гурко. Ще работи между 19.00-02.00 ч. ТЕСТЪТ СТРУВА САМО 10 ЛВ.! Всеки си го прави собственоръчно, а администратор го удостоверява и въвежда в системата. Документът от теста се получава на мейл около 15 минути по-късно. Този тип бърз антигенен тест дава "зелен сертификат" до 48 часа след направата на теста! Очакваме до около седмица държавата да изпълни поетия ангажимент и този тип тестове да станат БЕЗПЛАТНИ, а пунктовете да се умножат.

През изминалата седмица служебното правителство предложи всички заведения да работят на 100% без ограничение в работното време при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR тест или бърз антигенен тест. Бързите тестове ще се поемат от държавата. Представителите на ресторантьорския бранш очакват новата здравна заповед да влезе в сила в края на месеца, пише Монитор. 

Нови мерки: Пълен капацитет на заведения, театри, кина и фитнеси само при 100% ваксиниран персонал и посетители

По-строги мерки, свързани със зеления сертификат, ще се въведат у нас от петък. Там, където няма 100% ваксиниран персонал в местата със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...