Пак ни отлагат за Шенген

8238
Пак ни отлагат за Шенген

По време на срещата на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС в Люксембург на 25 октомври няма да бъде взето решение относно присъединяването на България и Румъния към Шенгенската зона.

Очаква се взимането на решение да бъде отложено за февруари 2013 година, съобщава „Юропиън войс”.

Борисов декларира "прекрасно" минало и независимост от Русия пред "Евронюз"

Миналото ми е прекрасно, твърденията за връзки с престъпността са измислица. Не завися от никого. Европейският съюз е прекалено строг...

Страните членки искат преди това да видят доклада на Европейската комисия за Румъния, който ще бъде представен през декември. В момента холандското правителство не иска да поема ангажименти за бъдещото приемане на двете балкански страни. Няколко други правителства също споделят холандските опасения за върховенството на закона в Румъния.

Добрата работа на България във връзка с шенгенските изисквания пък изказа премиерът Бойко Борисов, който за пореден път акцентира, че всеки ден страната ни задържа бежанци по границата ни.

"Темата Шенген аз не я повдигам, защото и в София президентът Барозу каза, че България е изпълнила всички критерии, и след като е изпълнила всички критерии и нямат никакви препоръки, остава само да бъдем приети. Не считам за достойно дори да коментирам и да се разправям с който и да било по тази тема. И не е честно и не е почтено да ни спират. Това се отчита от всички и се надявам да бъде решено”, коментира Борисов.

Редактор: Ивайло Кючуков

АФП: България е жертва на критиките към Румъния за Шенген

Съмненията относно желанието на румънското правителство да спазва правовата държава принудиха кипърското председателство на ЕС да отм...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com