Памела Андерсън написа писмо до Цвета Караянчева

31440
Памела Андерсън написа писмо до Цвета Караянчева
Снимка: Getty Images/Guliver

Любимата на мнозина актриса-спасителка Памела Андерсън изпрати писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В него тя призовава българските депутати да придвижат гласуването на законопроекта за забрана на отглеждането на животни за ценни кожи в страната.

Законопроектът е входиран в парламента през септември 2019 г. Андерсън призовава България да последва примера на Австрия, Великобритания, Белгия, Словения и много други европейски страни, които вече забраниха отглеждането на животни за козината им.

Учени подкрепят забраната на фермите за ценни кожи

Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН, Националният природонаучен музей при БАН и Биологическият факултет към...

"Най-отговорното решение за здравето и благосъстоянието на хората и животните е да се забрани отглеждането на животни за ценни кожа. Това би намалило опасността от бъдещи пандемии и ще спести живота на безброй животни, които са убивани жестоко всяка година", се казва в писмото.

Писмото има за цел да привлече внимание към страданието, което животните във фермите за кожи, са принудени да изтърпят. "Затворени в малки, мръсни телени клетки и лишени от всички свои естествени нужди, те често полудяват от постоянния живот в плен. Освен огромното страдание, което фермите носят на животните, те също представляват сериозен риск за общественото здраве", пише още холивудската знаменитост.

Припомняме, че през ноември миналата година, Дания изби всичките си приблизително 17 милиона норки заради мутация на новия коронавирус, открита в местна ферма за норки. През последните няколко седмици случаи на пренасяне на вируса между хора и норки са документирани и във Франция, Гърция, Ирландия, Литва, Полша и множество други държави в света.

Индустрията за ценни кожи причинява невъобразимо страдание на хиляди животни всяка година и представлява опасност за общественото здраве. Силен спад в търсенето на дрехи и изделия с естествена козина показва, че все по-голям брой потребители свързват естествената козина с жестокост и злоупотреба с животни. Крайно време е България да се присъедини към нарастващия брой европейски страни, които са забранили отглеждането на животни за кожите им. Страната трябва да вземе адекватни мерки още сега“, казва Петя Петрова, координатор за Източна Европа в ПЕТА Германия.

Готвят протест срещу отглеждането на животни за ценни кожи

Пред фермата за норки в старозагорското село Маджерито на 19 октомври ще има протест срещу отглеждането на животни за ценни кожи. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, провинция Британска Колумбия

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com