Папазов: Целият квартал е засипан с кал

13505
Папазов: Целият квартал е засипан с кал
Снимка: БГНЕС

Много е тежка ситуацията, особено в квартал Аспарухово. Почти целият квартал е засипан с кал, дървета, доста коли са затрупани една върху друга. Най-тежко е състоянието на улица „Горна студена“, където пред една от къщите има натрупани страшно много автомобили, над 20 поне по моя преценка. Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов, предаде Фокус.

"Не мога да съм сигурен в бройката, една върху друга са. Около тях има страшно много клони и кал, които са образували блокада на улицата. Причината е, че в двете страни има високи къщи и пред номер 65 е станало много голямо натрупване на вода. Поне по разказите на очевидци, които са видели, е била над метър и половина, като река, която с много голяма скорост се е спускала надолу, тъй като наклона на улицата е доста голям. Къщата е почти изцяло разрушена, но разбира се има и други къщи, които са много силно пострадали.

Още една жертва на бедствието във Варна

Труп на жена беше намерен в камарата от коли, която е натрупана на улица "Горна Студена" в "Аспарухово". Това съобщи сайтът varnautre.b...

Пуснато е локално осветление, тъй като в цяло Аспарухово няма в момента ток от съображения за сигурност. Работи се много активно, всички са тук. Спасителните екипи, военноморските сили, командващият флот е тук, така че всичко възможно се прави. Включително има доста хора, които живеят на улицата и се включват. Трябва да разчистим улицата, защото отново започва да вали и тази тапа ако не бъде изчистена, няма накъде да се оттича водата. В момента наистина се извършват операции и разчистването трябва да става много внимателно, по простата причина, че има съмнения, че в къщите има хора, а не знаем тяхното състояние, така че това е ситуацията, тежка е. Има също така коли, които са паднали в канала, който свързва пристанище Варна Запад с морето. Тежка е ситуацията в цялото Аспарухово, въобще във Варна е тежка ситуацията“, каза още Папазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com