Паунов нападна Главното мюфтийство за придобиването на важни имоти

7096
Паунов нападна Главното мюфтийство за придобиването на важни имоти
Снимка: БГНЕС

"Исканията на Главното мюфтийство да придобие собственост имоти, представляващи неразделна част от културно - историческо наследство на България, като провокация целят създаване на напрежение в страната". Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ кметът на Кюстендил Петър Паунов относно делото за вакъфските имоти.

„В момента, в който България трябва да се съсредоточи изцяло върху икономическото си развитие, реформи в образование, здравеопазване и социална сфера, ние постоянно биваме провокирани и притискани, очаквайки да бъде открито нашето слабо място. Предавайки историята и вярата ни, вероятно очакват окончателно да капитулираме пред намеренията на мюсюлманското вероизповедание“, обясни Паунов.

Кюстендил дойде в София да протестира заради вакъфските имоти

"Уважаеми съдии, пазете историята на родината си!", "Докажете, че сте европейски съд!", "Уважаеми съдии, бъдете справедливи" – ...

Той каза още, че протестът на гражданите е подкрепен и от мюсюлмани. Според него това е постигнато чрез толерантност и смиреност на хората, които чувстват вярата.

„Много се радвам, че действително всички осъзнават справедливостта на нашата защита и това, което смятаме. Няма нито законово основание, нито морално, за да претендират от Главното мюфтийство за посегателство върху тези исторически обекти“, уточни кметът.

Той призова Главното мюфтийство да се откаже от претенциите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com