Павлова: Не е вярно, че "Струма" свършва в нищото, разширяваме я заради трафика

9828
Павлова: Не е вярно, че "Струма" свършва в нищото, разширяваме я заради трафика
Снимка: БГНЕС

Офертите на пътните фирми за разширяването на близо 1,5 км от пътя между магистрала „Струма" и граничния пункт Кулата-Промахон се очакват до 22 юни. Прогнозната стойност на трасето е 3,1 млн. лева.

„Магистралата, в рамките на съществуващото трасе, по което се изгражда, се изгражда до определен километраж. От там нататък влиза в граничния пункт. Територията на граничния пункт не се управлява от пътната агенция, а от Гранична полиция, Министерство на финансите и ни делегира правото ние да ремонтираме и участъка за границата. За да минимизираме критични ситуации, особено с тежкотоварните превозни средства, ние правим разширение, така че това е една допълнителна екстра, а не че магистралата, както днес прочетох, свършва в нищото. Това е категорично невярно", обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Движението по магистрала "Струма" до Дупница се пренасочва

От 11 часа днес до 18 часа на 19 юни движението по лот 1 от АМ „Струма“ Долна Диканя – Дупница, в посока София, се пр...

"Често се случва, поради каквито и да било причини, да имаме изчакване на тирове в опашка, да има къде да бъдат отбити и да минават леките коли по-лесно. Така че магистралата не свършва в нищото, напротив, разширяваме достъпа до граничния пункт, за да облекчим трафика", отбеляза тя, цитирана от КРОСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com