Питейната вода в Мизия е годна за употреба

12635
Питейната вода в Мизия е годна за употреба
Снимка: БГНЕС

 

Резултатите от последните микробиологични изследвания на питейната вода в Мизия показват, че тя вече е годна за употреба. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Анета Ставрова.

Наблюдението и изследванията на качеството на водата за битови нужди в наводнения преди повече от месец град ще продължи, тъй като нивото на подпочвените води в района е високо, информира БТА.

Обстановката в Мизия остава тревожна

Обстановката в Мизия остава тревожна. Пострадалите започват да губят надежда, че държавата ще им помогне поне частично да възстановят д...

Мизия се снабдява с вода за питейни нужди от подземни кладенци и съществува потенциална опасност за ново замърсяване при високо ниво на подпочвените води.

Бедственото положение в Мизия продължава, а военнополевата  кухня ще работи до 15 септември, като ще предоставя топла храна  веднъж дневно на хората, останали без подслон, и на доброволците, които им помагат.

Част от евакуираните при наводнението ще бъдат преместени от едната детска градина във другата, която се намира в зоната на наводнението, каза кметът на общината Виолин Крушовенски.

На хората в Мизия е необходима подкрепа за много време напред

Тази седмица събраните от Българска хранителна банка, дарени храни в рамките на съвместна кампания с голяма верига магазини, ще бъдат р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com