Плевнелиев: Човешкото достойнство у нас е евтино, затова има медии като ПИК

5746
Плевнелиев: Човешкото достойнство у нас е евтино, затова има медии като ПИК
Снимка: БГНЕС

"Тези медии денонощно се захранват от невъзможността хората да се защитават". Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017г.) коментира порнографската атака на Агенция ПИК срещу приятелката на кандидат-кмета от "Демократична България" Борислав Игнатов пред НОВА тв.

"Много е жалко когато няма никакъв морал и разбиране за устоите, върху които едно общество стои", каза още той и уточни, че не е виждал снимките, защото не се интересува от агенцията.

Арх. Борислав Игнатов: Ще заведа дело срещу агенция ПИК

Кандидатът за кмет на София на "Демократична България" Борислав Игнатов беше един от политиците, присъстващи на днешния протест срещу к...

Плевнелиев изрази притенение, че в българското общество вече липват чисто човешки и професионални морални устои. Той припомни за протестите и контрапротестите, както и за атаките срещу него и семейството му, докато беше действащ президент.

"Осъдихме не една или две български медии, т. нар. жълти медии, за огромно количесто лъжи, които те изписаха по наш адрес, за да установим, че като че ли и това няма никакво значение за тях. Защото те печелят пари от името на арогантността и лъжата“ , обясни Плевнелиев.

"Обезщетенията са толкова никакви, че те по никакъв начин вече не създават спирачка за тези пропагандни медии – машини да вършат своите безобразия."

Той предложи елементарно и бързо решение на проблема, което обаче зависи от българските парламентаристи и тяхното желание.

"Достойнството на един човек в Германия или в Италия или в САЩ струва между 300 и 500 хиляди евро. Човешкият живот в една Германия е оценен на 3 милиона еверо. В България ние оценяваме човешкия живот на 30 хиляди лева. За толкова са застраховани депутатите. От там човешкото достойнство... Съдът казва, щом човешкият живот струва толкова, значи достойнството струва 5 хиляди лева или 3 хиляди лева.", обяви Плевнелиев.

Арх. Борислав Игнатов: Ще заведа дело срещу агенция ПИК

Кандидатът за кмет на София на "Демократична България" Борислав Игнатов беше един от политиците, присъстващи на днешния протест срещу к...

"Има решение на този въпрос, което за съжаление вече 20 години не се случва. Когато една медия стигне толкова ниско, с толкова безобразни и денонощни лъжи, превърната в пропагандна машина за нечисти интереси, всеки който е бил плод на нейните атаки би могъл да я осъди и да се защити в едно демократично общество“, продължи Плевнелиев.

"Много е жалко", че има политически сили, от управляващите, които рекламират в Агенция „ПИК“, защото е време да се сложи "една разделителна линия и да се каже, че има разлика между доброто и лошото" от един политик, един премиер или един президент на България например, коментира още той.

"Те имат и своята образователна роля, не просто да водят поредната битка. Те трябва да могат да кажат на народа, на медиите и на обществото кое е добро и кое лошо. И да застанат зад него категорично."

Плевнелиев обаче не отговори на въпроса дали това означава, че тези медии имат политическа протекция, за да прподължат да съществуват. Според него е обратното и прехвърли отговорността върху собствениците на медиите и техния морал.

“В България стана масова практика да се правят медии, за да може да се печели след това от една или друга форма на политически зависимости. Това е големият пробелм в България. Как действат собствениците на медиите? Дали те следват този Кодекс, в който всички се заклеха преди доста години, но го позабравиха. Или просто от тук нататък всичко е въпрос само на зависимости, пари, обществени поръчки, преразпределяне. Щом такава е играта, нека да я играем. Трябва да има морал! ”, завърши президента.

Опитва ли агенция ПИК да провали първия септемврийски протест срещу Иван Гешев?

На 10 септември вечерта, пред Съдебната палата в София Инициатива "Правосъдие за всеки" организира първия от поредица протести срещу ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...