Плевнелиев: Медиите носят отговорността за подобряване на средата

9488
Плевнелиев: Медиите носят отговорността за подобряване на средата
Снимка: БГНЕС

На 4.12.2014 година обществено-политическото „Радио К2" навърши 6 години. Ето какво сподели в ефира на радиото президентът Росен Плевнелиев: 

"Реалността в България ни изправи още в първия миг в една неравностойна битка с корупцията в съда и зависимостите по високите етажи на политиката, и с тотално погазената свобода на словото.

Президентът Плевнелиев открива Софийския международен панаир на книгата и Софийския международен литературен фестивал

От  09.12.2014 г. до 14.12.2014 г. в София ще се проведе 42-ят Софийски международен панаир на книгата, ежегодно организиран от Ас...

„Радио К2" стана „по неволя доктор"  и се превърна във флагман на борбата за върховенството на закона, и за свободата на медиите в България. 

За съжаление, се наложи да потърсим съдействие  по тези въпроси от ЕК, ЕП, влиятелните в света неправителствени и професионални организации. 

Те остро се обърнаха към политиците на България да не погазва ценностите на демокрацията и вече 8 години продължават мониторинга върху съдебната ни система, превърнала се в Октопод, заедно  с политици и олигарси. 

Последният случай с „Южен поток“ , пък, доказа за пореден път,че и днес е валиден принципът ,че проблемите в България не се решават у нас , а трябва  външна намеса. 

Плевнелиев пита какво щяло да стане, ако строим "Южен поток" без ЕК да позволи

Подкрепям "Южен поток", но само ако бъде направен по европейските правила. Тогава никой няма да бъде против проекта. Това заяви президе...

„Радио К2" се ръководи от световно утвърдения принцип  на компетентната журналистика, а той е - да търсим истината,  като задаваме важните за обществото въпроси и  изискваме настоятелно от  политиците отговорите , дори когато истината не е удобна за тях. 

На 6 декември  и на празника ни, за пореден път, се опитваме да разберем - работят ли избраните от нас политиците  за обществото и родината ни или яхват властта за удовлетворяване на личните си амбиции и интереси."

 

 

Плевнелиев: В момента никой не знае печелим или губим от "Южен поток"

Вярвам, че решаването на „Южен поток” е изцяло в ръцете на Русия. Към момента никой не може да прецени дали печелим или губ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com