Плевнелиев в Брюксел: Евро лидерите да не решават вътрешни въпроси с удобното извинение България

4461
Плевнелиев в Брюксел: Евро лидерите да не решават вътрешни въпроси с удобното извинение България

Служебното правителство с експертния си потенциал и позиции се ползва с доверието на европейските институции, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Брюксел преди началото на срещата на върха на Европейския съвет, която започва тази вечер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава отново подчерта, че в преходния период до произвеждането на предсрочните парламентарни избори президентството ще продължи да бъде институцията, която гарантира стабилността и приемствеността в управлението на страната.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че на заседанието на Европейския съвет е необходимо да бъде постигнат баланс между изискването за финансова дисциплина от страна на държавите членки на ЕС и политиките за растеж. По думите му, особено внимание лидерите ще отделят на младежката безработица.

Плевнелиев назначи Роман Василев за специален министър за електронното правителство

Управлението на електронното правителство, което един от топ приоритетите на президента Росен Плевнелиев, ще бъде поделено между Мини...

Страните от ЕС нямат основания да се опасяват от „социален туризъм” от страна на България, коментира държавният глава в отговор на въпрос.

„Няма данни, които да доказват подобни твърдения”, заяви президентът и призова европейските лидери „да не решават вътрешнополитически въпроси с удобното извинение България”.

Президентът пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет. Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приемат стратегически съвети и насоки. Съветът ще предостави също така насоки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество