Почина княз Кардам, най-големият син на Симеон II

19033
Почина княз Кардам, най-големият син на Симеон II
Снимка: wikipedia

Княз Кардам Търновски, най-големият син на бившия български министър-председател Симеон Сакскобурготски, почина. Това съобщава БГНЕС.

Днес, 7-ми април, в 11.30ч., в мадридската болница "Санчинаро" почина Н.Ц.В.Княз Кардам. Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., от която не успя да се възстанови, гласи официалното съобщение.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители Цар Симеон II и Царица Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Кардам Скскобургготски е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на последния български цар Симеон Сакскобургготски и като такъв се явяваше и престолонаследник и глава на българската царска фамилия.

Кардам завършва философия и международна икономика в университета Кларк". Получава степен по селскостопанска икономика. Причината да избере именно тази професия е, че България е предимно земеделска страна преди напускането на страната от неговия баща през 1946 г. Първоначално се установява в Буенос Айрес, а след това се премества в САЩ, където работи като агроикономист. По-късно княз Кардам става търговски директор на телекомуникационна компания "Телефония мовилес интерконтинентал", ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес (р.1963). Княгинята завършва история на изкуството и специализира гемология. Работи в областта на дизайна на бижута. Венчавката се извършва в православната църква "Св. Св. Андрей и Димитър" в Мадрид. Те имат двама сина: княз Борис Търновски (роден на 12 октомври 1997) и княз Белтран Търновски (роден на 7 април 1999).

Почина писателката Лада Галина

лед почти тримесечно сериозно боледуване във Вашингтон почина писателката Лада Галина, съобщи Eurochicago.com. Загубихме завинаги наша...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com