Погват указите на Марин

2962
Погват указите на Марин
В сряда тричленен състав на ВАС поиска от държавния глава писмен документ, че документът не съществува

Върховният административен съд (ВАС) ще сезира Конституционния съд (КС) за липсващия указ за правомощията на вицепрезидента Ангел Марин по време на втория му мандат.

Това стана ясно вчера от думите на председателя на ВАС Георги Колев преди заседанието на ВСС. Чакаме да получимн официален отговор от президентството за липсата на такъв указ, за да се обърнем до КС, уточни Колев.

Комисия ще разследва Първанов и Марин

60 народни представители от ГЕРБ, РЗС и независими са поискали създаването на анкетна комисия за разкриване на истината около скандални...

В сряда тричленен състав на ВАС поиска от държавния глава писмен документ, че указът не съществува. Както „Монитор" първи писа, магистратите са образували дело по жалба за отнето гражданство, в което поради липсата на указ се оспорва правото на Марин да анулира със свой указ български паспорт, издаден през 2001 г.

В случай че ВАС сезира КС по казуса с липсващия указ, процедурата предвижда делото да бъде спряно до произнасянето на конституционните съдии.

От прессекретариата на президента Росен Плевнелиев вчера обясниха пред „Монитор", че все още не са получили официалното определение на ВАС с искането за информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com