Полицаите ще посрещнат еврочиновниците с протестен билборд

3869
Полицаите ще посрещнат еврочиновниците с протестен билборд
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР започна поредната си протестна акция за повишение на заплатите, съобщиха от организацията.

На централния столичен булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК бе поставен билборд с надписи на български и английски език за ниското заплащане на полицаите.

Румънски полицаи подкрепиха протеста на колегите си в Русе

Полицаи от Румъния се включиха в протеста на българските си колеги, който се състоя днес (22 декември) по обед пред сградата на областн...

"Служителите в МВР са по-ниско платени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е само 340 евро", пише на билборда.

Надписът вероятно ще бъде видян от голяма част от официалните гости за европредседателството на страната ни. Маршрутът на делегации от летището към центъра ще мине по бул. "Цариградско шосе" и вероятно" по "Евлоги и Христо Георгиеви".

Това няма да е последният протест на синдикатите. Профсъюзите настояват за 15% увеличение на заплатите от юли миналата година. В бюджета на МВР бяха отделени допълнителни 55 млн. лв. за заплати през тази година. Според ръководството на министерството увеличение трябва да се даде, но то няма да е за всички. Според синдикатите заделената сума е крайно недостатъчна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com