Полицаят, който реши да стане свещеник

19259
Полицаят, който реши да стане свещеник

След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог и казва, че така също помага на хората и това е логично продължение на земната му мисия. Сега той е свещеник в храм "Свети Никола" в Лясковец, но и бивш криминален експерт.

Повече от десетилетие отец Богдан и семейството му спестяват пари за обновяване и ремонт на църквата, в която служи. Той оставил пагоните преди повече от 14 години. Пенсионирал се в системата на МВР и записал богословие. Така успял да сбъдне две големи свои мечти - да бъде полицай и свещеник, разказа той пред Нова телевизия.

Пиян и въоръжен полицай припадна пред училище

Пиян полицай, въоръжен с два пистолета и с бронежилетка беше обезвреден, от колегите си, на метри от училището и детската градина в сто...

Голямата мисия на отец Богдан обаче е да възстанови блясъка на църквата. Съдбата го довежда в Лясковец още като криминален експерт. Когато прекрачил прага на храма, той вече бил без прозорци, а покрива буквално течал.

Свещеникът е категоричен, че въпреки трудностите, до последния си ден ще продължи да се грижи за църквата, в която служи. За радост има подкрепата на семейството си - съпругата му и неговият син също помагат и пестят пари за голямото дарение.

Отец Богдан вярва, че бедните години и трудностите са изпитания от Бога, които сближават хората, карат ги да се радват на малкото и да даряват за общото благо.

 

Съд за палавница, търсила полицай за секс чрез 911

Жителка на щата Флорида се обадила на телефона за спешна помощ 911 с молба да й бъде изпратен у дома навестилият я преди това полицай,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com