Полицейска блокада и масови проверки за празника в София днес

20257
Полицейска блокада и масови проверки за празника в София днес

Полицейска блокада, метални огради и масови проверки ще съпътстват днешните празненства в центъра на София по повод националния празник "Трети март". През целия ден е забранено паркирането около храм-паметник "Александър Невски" и по булевардите "Васил Левски" и "Георги Раковски". В късния следобед ще бъде затворено за движение цялото каре между парламента и двата булеварда. Достъпът в района ще бъде контролиран, а хората ще бъдат щателно проверявани. Всеки, който реши да отиде на церемонията и вечерната заря, ще минава през скенер и проверка на документите. На хората е забранено да носят оръжие, всякаква пиротехника и обемист багаж. Подобна беше ситуацията и по време на отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски. Тогава зверските мерки за сигурност отказаха много хора да отидат на паметника.

От съображения за сигурност заради честванията на националния празник дори бяха премахнати палатките пред Народното събрание.

Трети март в София - футболните фенове и "Атака" на шествия

На 3-ти март ще има две шествия в памет на героите на България в София. И за двете има опасения, че ако се засекат, може да се стигне д...

Подобни мерки за сигурност ще има днес и около връх Шипка. Заради организираните прояви на това място ще бъде забранено движението на автомобили през прохода "Шипка". Полицейското присъствие на върха също ще бъде сериозно, за да бъдат предотвратени всякакви опити за провокации и масови безредици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com