Получаваме не повече от 100 лв. годишно за предадено желязо

673
Получаваме не повече от 100 лв. годишно за предадено желязо
Снимка: БГНЕС

В рамките на не повече от 100 лв. на година може да получи всеки за предадените отпадъци от черни и цветни метали, съгласно препоръката на Комисията за защита на конкуренцията.

Това предвиждат промени в Закона за управлението на отпадъците, който днес беше приет от Министерския съвет.

"Това е касово разплащане като се прилагат всички документи за проследяване на произхода на отпадъците", разясни министърът на околната среда и видите Ивелина Василева след заседанието на кабинета.

МОСВ опитва да умилостиви протестиращите от фирмите за скрап

След като втори ден представители на фирми за скрап протестират на границата и дори блокираха ГКПП "Капитан Андреево", Министерството н...

Не е позволено да бъдат предавани от физически лица релси, например, които са част от така наречената критична инфраструктура. Ако бъде установено такова предаване, то ще се санкционира.

"Трябва да има ясна отчетност за това кой какво предава и по този начин и чрез информационната система, която е в Изпълнителна агенция "Околна среда" ще се проследява произхода на отпадъците", каза още Василева, цитирана от КРОСС.

"Ние подкрепяме и предложенията за промени в НК за още по-строги изисквания, за криминализиране на тези нарушения. Това е изключително рисково - при подобни действия може да бъде заплашен животът и здравето на хората. Като критична инфраструктура се определят релси от железопътна инфраструктура, кабели от електроразпределението, елементи от пътната инфраструктура - мантинели по пътищата, шахти. Това не е позволено и ще бъдат прилагани най-строги санкции, включително и за операторите, които боравят с такава инфраструктура, те ще подлежат на отнемане на разрешителни", разясни екоминстърът.

Според новия Закон вандалските прояви, свързани с изгаряне и увреждане на контейнери също ще се санкционират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...