Повредите на асансьори във Видин - заради човешка намеса

10825
Повредите на асансьори във Видин - заради човешка намеса
Снимка: БГНЕС

Повечето хора във Видин спазват правилата за използване на асансьорите. Повредите обаче най-често се получават в следствие на човешка намеса. Това разказа асансьорният техник Тома Петков пред Радио "Фокус".

Петков и колегите му поддържат около 50 асансьора в крайдунавския град. „Сред най-честите причини за повредите са дръпнати кабели, счупени стъкла, натиснати прагове, изгорени бутони, кражби на крушки”, каза Петков.

Здравната каса се издължи на двете болници във Видинска област

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете болници в област Видин пред...

Според него част от българите не разбраха правилно информацията от медиите за асансьорните фирми и техниците след инцидентите в столицата и други градове. „Започнаха да гледат на нас като несериозни хора. Компетентни хора трябва да се изказват по тези въпроси. Проверките, които се направиха от Инспекцията показаха какво трябва да се направи по асансьорите, които са вече морално остарели съоръжения”, допълни Петков.

По думите му хора, които нямат достатъчна компетентност не трябва да се намесват в състоянието на асансьорните съоръжения. „При случай на повреда в асансьора по най-бързия начин ползвателите трябва да се обадят на отговарящия за поддръжката техник, който моментално ще вземе съответните мерки, в противен случай се създават допълнителни разходи”, категоричен е техникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com