Правят ни карти с електронен чип

4919
Правят ни карти с електронен чип

От средата на следващата година ще се идентифицираме с карта с чип. Това съобщи зам.-министърът на транспорта Валери Борисов. Чипът ще съдържа електронен идентификатор, който ще е генериран от трите имена, ЕГН, електронен подпис и здравна информация, пише Новинар.

Със специалната карта хората ще могат да се идентифицират пред администрацията и по електронен път. Зам.-министърът представи идеите за електронното управление, като развитието му се финансира по ОПАК. Проектът за развитие на електронната администрация включва 5 основни дейности, които трябва да дадат първите си резултати още през декември тази година. За развитието на електронното управление и интернет страната ни планира да поиска от Брюксел 4,1 млрд. лв. за следващия програмен период. До края на годината програмата ще финансира проекти за над 50 млн. лв.

Секретарят на съвета по административната реформа Лилия Борисова съобщи, че предстои въвеждането на нов модел за заплащане при висшите служители в държавната администрация, като целта е заплатите на премиера, президента и председателя на Народното събрание да са най-високи заради големите отговорности.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com