Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Правосъдие без каскет": Моделът на безконтролната власт трябва да бъде променен

23 декември 2020, 19:32 часа • 4979 прочитания

оделът на безконтролната власт трябва да бъде променен. За това настояха участници в поредния протест "Правосъдие без каскет".

Протестиращите се събраха отново пред Съдебната палата в София. Вече няколко месеца организираната от инициатива "Правосъдие за всеки" проява се провежда всяка сряда по това време.

Лидерът на „Да! България“ Христо Иванов заяви: "Съжаляваме, че разваляме малкия семеен празник на българската мафия и на г-н Гешев и на г-н Борисов, които си разменят подаръци и си ги слагат в чорапчето, докато спинкат, но, за съжаление, неприятното чувство, че тези тържества стават за наша сметка остава. Затова ние ще продължим да питаме!".

Ние няма да се явяваме на избори, но ще искаме граждански контрол, заяви Велислав Величков. Той попита дали ще се закрият и специализираните съдилища и как се гарантира независимостта на прокуратурата. "Орешарски играеше с ДПС и Борисов играеше с ДПС. Стига толкова ДПС", каза Величков.

Не може простакът да управлява интелектуалния елит на нацията, добави още той. По думите му на този парламент много му отива да е в Партийния дом. Величков призова следващите депутати да върнат Народното събрание в предишната сграда.

Президентът да престане да ни лъже с конституционния си проект, призоваха още от "Правосъдие без каскет".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес