Предпазните шлемове защитават ли ни от COVID-19?

3127
Предпазните шлемове защитават ли ни от COVID-19?
Снимка: Superdeal

В последните месеци личните предпазни средства се превърнаха в необходимост не само за медиците, но и за всички нас. Коронавирусът ни научи да ходим с маски почти навсякъде.

Постепенно обаче маските започнаха да отстъпват място на предпазните шлемове. Причината е, че вторите отново покриват лицето, но позволяват по-добро дишане. Едно от последните изследвания по темата показва, че "шлемовете могат да предпазят от заразянане с COVID-19 през очите." Според Арефа Касообой, която е лекар и старши медицински директор в американската WebMD има доказателства от изследвания с грипен вирус, които показват, че шлемовете блокират вдишването на заразени капки, особено когато това предпазване се комбинира с изискването за физическа дистанция от поне 2 метра.

Въпреки че грипният вирус и коронавирусът са различни, това изследване показва, че шлемовете за лице могат да спомогнат за ограничаване на заразените капки.

Все пак лекарите съветват носенето на шлем да се комбинира с предпазна маска. Това е от изключителна важност за минимална възможност от заразяване.

COVID-19 и маските: Полезни съвети

Шлемовете са много подходящи и за деца при класни занимания, изискващи добра визуализация на устните, каквото е четенето, пеенето, така че трябва да се прецени доколко децата могат да боравят с тези предпазни средства.

 

Ако искате да зарадвате детето си с детски шлем с различни герои - можете да се доверите на нашето предложение на цени от 10 лева за 2 броя. Можете да поръчате на този номер - 087 881 58 08.

След като се снабдите с шлем е много важно да го почиствате редовно. Изисква дневна дезинфекция с спирт или друг дезинфектант. Тъй като повечето шлемове на пазара, се произвеждат от различни видове пластмаса, те са издръжливи и може да ги почиствате редовно. Носенето на шлем по никакъв начин не би трябвало да ви притеснява, като единствено не трябва да се използва по време на шофиране, тъй като заради извитата предна страна, той променя, макар и минимално вашето виждане. 

Предлагаме и шлемове за възрастни за многократна употреба, които покриват очите, носа и устата. Те са с регулируема лента, за да се настрои по размерите на главата. Носенето на шлем по никакъв начин не би трябвало да ви притеснява, като единствено не трябва да се използва по време на шофиране, тъй като заради извитата предна страна, той променя, макар и минимално вашето виждане.

Можете да поръчате на този номер - 087 881 58 08.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com