Председателите на синдикатите не изразиха явна подкрепа за протестите

6121
Председателите на синдикатите не изразиха явна подкрепа за протестите
Снимка: БГНЕС

Това с прокуратурата ми е най-странно и очевидно ние, българите, нямаме нагласата да имаме истинска съдебна система. Представяме си работещата съдебна система като такава, която преследва тези, които не харесваме – обществото ни е незряло и не знае какво иска, извън мазните ръчички на политиците, които искат да овладеят съдебната система, защото който я владее, владее държавата. Това заяви председателят на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов пред bTV.

На въпрос кои са тези, които искат да овладеят съдебната система, отговорът беше: "Те си знаят кои са". "Моята скромна прогноза е, че пак няма да видим достатъчно корупция", продължи Манолов, изразявайки теза, че хора, чиито портрети виждал по министерства като вече управлявали, пак се готвели да управляват.

И куче със знаме на протест срещу Борисов и Гешев, нова песен за Валери Сименов (ВИДЕО)

Две седмици на протест, с искане за оставките на правителството, начело с Бойко Борисов и тази на главния прокурор Иван Гешев, продължа...

Попитан дали синдикатите подкрепят протестиращите, Манолов отвърна, че "това, което говорят тези хора, е правилно". На този протест може да се види абсолютно всичко, за което можете да се сетите, добави той.

"Ходих през 2013 година и ми се струва, че съм се находил", каза още лидерът на КТ "Подкрепа". Наши членове има страшно много, уточни Манолов, посочвайки конкретно името на съветника си Ваня Григорова.

Манолов обясни, че опитал да направи заседание на КТ "Подкрепа", за да се изгради обща позиция за протестите, но заради коронавируса не се получило. "Онлайн не става", бяха думите му. Според него, хората, които се занимават с протестите, не знаят как да намерят съюзници.

За Манолов само Христо Иванов от отиващите на протеста политици е искрен. Той се усъмни и, че готвените рокади в правителството ще донесат нова енергия на управлението, а по негови думи това трябва.

Вотът не мина. Правителството на ГЕРБ въпреки това ще падне.

Както се очакваше, внесеният от опозицията вот на недоверие не мина. Което даде основание на някои от управляващите да се държат сякаш ...

"Сега е най-малкото време за сериозни кадрови проблеми", коментира пред Нова телевизия председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той се обоснова, че предвид необходимостта да се работи за новите европари следва да се съсредоточим там. Според него, с нови министри може да има нова посока, но ще е трудно. Димитров защити Владислав Горанов и Младен Маринов, като смята, че те двамата не трябва да си отиват. "Сигурно има министри, които се справят по-зле", каза лидерът на КНСБ, но не каза конкретно, макар че посочи, че имало недоволни как са правени здравните мерки за коронавируса.

Пламен Димитров не изключи възможността Бойко Борисов да отстъпи поста си на някой, но изглежда не я счита за вероятна. Според него, трябва да има ясен анонс какво трябва да свърши властта. Той посочи следното - инфраструктура, здравна система, образователна система. И поиска гаранция за работните места. Димитров смята, че за догодина е постижимо минималната заплата в България да е 500 евро, а средната - 1000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com