Председателят на Съвета на директорите на НДК публикува доказателства за натиск (СНИМКИ)

13095
Председателят на Съвета на директорите на НДК публикува доказателства за натиск (СНИМКИ)

Мирослав Боршош излъга хладнокръвно, че му е оказван натиск. Това твърди в своя публикация във Facebook Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК и посочен за заместник на Боршош от министъра на европредседателството ни Лиляна Павлова.

Велков многозначително написа, визирайки Боршош, че "никога и никой не го е принуждавал да подписва" и призовава всеки заинтересован да погледне публикувани скрийншотове от чат разговор между него и г-н Иван Беров от техническия екип на НДК: "Виж по-долу в картинките Кой Кого натиска".

Велков казва и някои други интересни неща, например за финансовото състояние на НДК. "Всъщност някои знаят, други не, но тези дни се натъкнах на “холивудски” хонорари във фалиралото НДК! Дали сте си таланта, времето, енергията и никой не го оспорва, но всичко си има цена! За да не се отвличам, ето и малко общи цифри като начало: загубата на дружеството за 2015 г. - около 9,3 млн. лева, 2016 г. - 8,5 млн., 2017 г. - 3,4 млн., или общо за 3 години около 21 млн. лева българска данъкоплатска пара".

Има и друг финансов пример от ежедневието на НДК, даден от Велков. "Още малко инфо: в продукцията “Квартет” ( уважение към актьорите) инвестицията е около 800 000 лева, а възвращаемостта е 90 000 лева през онази билетна компания, а постановката е поставена 2 пъти, или 450 000 лева на вечер! Нали се досещате, че тези 90 000 лева са реалният пазар. Това ли е продукт?".

Председателят на Съвета на директорите на НДК директно се обръща към защитниците на Боршош със следната реплика: "Ок ли сте, уважаеми всички, че докато “той” се вози в безвъзмездно предоставен Лексъс за около 200 000 лева със заплата от 1 300 лв., който паркира пред фалиралото “си” държавно предприятие, вие репетирате или пишете здраво, за да зарадвате всеки един фен?"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...