Представяме Рогозенското съкровище в Брюксел

3422
Представяме Рогозенското съкровище в Брюксел

Уникалното сребърно съкровище от Рогозен и златни скъпоценности от Северозапада ще бъдат представени на изложба в Брюксел.

Около това се обединиха участниците в националната инициатива "Чудесата на България". Във Враца се откри поредната кампания за 2016-та година, която трябва да избере археологическо откритие, туристическа атракция и музей на годината.

Председателят на народното събрание Цецка Цачева заяви, че подкрепя идеята и ще работи това да се случи до края на годината.

До дни ще бъде подготвено писмо за иницииране на изложбата до Министерство на културата и Министерство на туризма.

Ново съкровище в Националния исторически музей

 Вчера сбирките на Националния исторически музей се обогатиха с намерено наскоро в района на град Монтана накитно съкровище от вто...

Председателят на парламента Цецка Цачева застана и зад предложението един ден от седмицата в музеите в страната да се провежда Ден на откритите врати, както и родолюбиви уроци за учениците, предаде Стандарт нюз.

Министерството на културата е отпуснало средства за дигитализация на културното наследство, съобщи по време на дискусията арх. Джурова от Института за паметници на културата. Депутатът Борислав Великов предложи част от средствата от инвестиционната програма на правителството за Северозапада да бъдат целево отпуснати за реставрация и социализация на културни паметници.

По време на дискусията председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин предложи да се предоставят безплатни терени на стратегически инвеститори срещу задължение за голяма инвестиция в областта на туризма и по-специално на СПА и балнео.

От своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че страната ни ще е домакин на първия конгрес за древни цивилизации и модерен туризъм в края на ноември в София. Събитието ще се проведе съвместно със Световната организация по туризъм като на него се очакват близо 1000 гости и 80 министри на туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com