Прелива язовирът в района на с. Злати войвода

12022
Прелива язовирът в района на с. Злати войвода
Снимка: БГНЕС

Прелива язовирът в района на село Злати войвода, съобщи за Радио „Фокус”-Сливен директорът на Кризисната дирекция в Сливен, инж. Снежана Кънева.

Няма опасност за населението. Непрекъснато се наблюдава състоянието на водния обект. Кънева добави, че водата е неочаквано големи количества от водосбора на язовирите. Екипите имат готовност да реагират при проблем. Няма застрашена инфраструктура. Наводнени са улици в селата Ковачите, Злати войвода и района на Минерални бани. Залети са дворове, гробищни паркове и земеделски земи. В село Ковачите водостокът е почистен, водите се оттичат през деретата минаващи през центъра на селото. В село Мечкарево се предприемат мерки за отвеждане на водата от улица, която е с проблеми.

Предлагат ограничения за движението на каруци в Сливен

Кметът на Сливен предлага на Общинския съвет ограничения за движението на каруци, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. ...

Получени са сигнали за запушени шахти на улици в Сливен и събрало се голяма количество вода. Проблемът по пътищата, където има наводнени участъци е от нефункционирането на прилежащите отводнителни съоръжения, уточни Кънева. В района на Речица, Злати войвода, Ковачите всички земеделски земи са под вода. Има много сигнали за наводнени приземни етажи, дворни пространства. Кънева добави, че прогнозата е за продължаващи валежи. Екипите работят по подадените сигнали и са с повишена готовност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com