През 2015 година в Ямбол ще отвори врати нов православен храм

47541
През 2015 година в Ямбол ще отвори врати нов православен храм
Снимка: Thinkstock

 До средата на следващата година новият православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в Ямбол трябва да бъде готов, каза за БТА кметът на общината Георги Славов.

В момента се работи по завършването на куполите, на външните и вътрешните орнаменти и корнизите на църквата. За по-мащабните довършителни работи са необходими средства, част от които може да отпусне Общинският съвет, но ще се разчита най-вече на помощта на гражданите, поясни кметът.

Папа Франциск на презокеанска визита догодина

Папа Франциск ще посети САЩ през септември следващата година. Това ще бъде първата му визита в страната откакто е глава на Римокатолич...

Изграждането на църквата в най-големия квартал на града започна преди четири години, но поради недостиг на средства строителството по-късно се забави и дори на моменти бе спирано.

Общината дари парцел за построяването на храма, проектантско бюро изготви безвъзмездно архитектурния проект, също безвъзмездно, строителна фирма изпълни грубия строеж.

В сметката на инициативния комитет за изграждането на новата църква постъпват средства от общинския бюджет, както и дарения от фирми, организации и частни лица, но засега са недостатъчни, посочиха от комитета.

 

Откриха основите на много добре запазена църква край Синеморец

Археолозите разкриха основите на изключително добре запазена църква. Това се случи при разкопки в местността Голата нива край Синеморец...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com