Президентът Румен Радев ще връчи наградата „Джон Атанасов“

5388
Президентът Румен Радев ще връчи наградата „Джон Атанасов“

На 5 октомври от 15.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2020 година на млади български учени в областта на компютърните науки в пет категории, която ще се проведе за 18-а поредна година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Награда „Джон Атанасов“ се присъжда за изключителни постижения на български граждани на възраст до 35 години, независимо дали развиват своята научна и изследователска дейност в България или в чужбина.

Честваме 110 години от рождението на Джон Атанасов

Днес, когато празнуваме 110 години от рождението на бащата на компютъра Джон Атанасов, децата му получиха на специална церемония орде...

Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“, екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели.

Грамота „Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните технологии“ - отличия за ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.

Грамота „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“ - отличия за ученици, студенти и млади учени, чиито индивидуални и екипни проекти, дават принос за решаване на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб, посредством прилагане на компютърни технологии.

Грамота „Джон Атанасов – вдъхновител и създател на таланти“, отличие, което се присъжда на преподаватели, треньори, ментори за изключителен принос за формиране на поколения млади успешни учени в областта на компютърните науки и/или за подготовката на състезателите от националните отбори по информатика, победители в международните олимпиади и турнири, проведени през последните години.

Президентът Плевнелиев връчва наградата "Джон Атанасов"

Президентът Росен Плевнелиев продължава традицията на учредената през 2003 г. награда "Джон Атанасов", основана на името на създателя н...

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени в световен мащаб млади български учени в областта на компютърните науки, които имат изключителни резултати. Сред лауреатите на престижното отличие са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантови технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com