X
 
 

Приеха оставката на Каменаров, Кошлуков ще ръководи БНТ

3332 2
Приеха оставката на Каменаров, Кошлуков ще ръководи БНТ
Снимка: БГНЕС
Съветът за електронни медии (СЕМ) прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ. Оставката е депозирана в деловодството на медийния регулатор в 9.30 ч днес, съобщава "24 часа".

За временно изпълняващ директор на БНТ бе избран Емил Кошлуков, програмен директор на БНТ1.

СЕМ прие и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ. Тя е подадена едновременно с тази на Каменаров.

Шефът на БНТ напуска поста си, осъдиха го окончателно*

Софийски градски съд (СГС) потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров признат за вин...

Снощи Каменаров потвърди, че се оттегля, малко след като Софийският градски съд потвърди присъдата му за шофиране в нетрезво състояние. Генералният директор на БНТ беше осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба. Това наложи предсрочно прекратяване на мандата му.

Временният шеф на БНТ има право да ръководи медията най-много 3 месеца, след което СЕМ е длъжен по закон да обяви конкурс за високата позиция. Така новият генерален директор на БНТ би трябвало да бъде избран през август - в същия месец, когато преди две години самият Каменаров встъпи в длъжност.

Асоциацията на европейските журналисти - България призова СЕМ да насрочи конкурса за избор на нов шеф на БНТ в най-кратки срокове. Обществената телевизия се нуждае от ясна и стабилна перспектива, която да сложи край на усещането за несигурност сред служителите ѝ, призовават от АЕЖ.

За нов генерален директор трябва да бъде избран човек с авторитет, чието име да не е замесено в никакви скандали. Конкурсът може да се състои паралелно с този за шеф на БНР, посочват от организацията.

Actualno.com

Етикети:

  • Сиганин 7-ми разряд 2 Сиганин 7-ми разряд преди 9 месеца Профил на трол?
    Кошлукоффф.. хас му кар на вилицааа!!!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Подставеният "антикомунистически" дрезгав митингаджия Кошлуков, препран от мафията в "бакалавър", начело на националната обществена медия ? Какво тотакно падение !
Последно в Актуално