Приятели и близки изпратиха големия актьор Славчо Пеев в последния му път (СНИМКИ)

1121
Приятели и близки изпратиха големия актьор Славчо Пеев в последния му път (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Отиде си един от най-ярките представители, изградили не само Сатиричния театър, но киното и телевизията. Един изключителен театрал, последен мохикан, който вече е в небесния театър и който ще липсва много". С тези думи близки и приятели изпратиха големия български актьор Славчо Пеев в последния му път.

"Отиде си от нас един от най-ярките представители на това изключително поколение, което изгради не само Сатиричния театър, но изгради киното, телевизията, даде съвсем друг тласък", това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. И призова почитателите да не забравят нашите велики личности.

Снимка: БГНЕС

"За мен е много важно да не забравяме, да знаем кои са хората, благодарение на които днес сме тук, и които са ни дали всичко от себе си. Мисля, че е наше задължение да градим мостове във времето", каза още Калин Сърменов, след което обясни, че великият ни актьор Славчо Пеев ще има стол в Сатиричния театър, който ще носи неговото име. "За всички вдъхновители на Сатиричния театър има и QR-код, чрез който посетителите на театъра могат да се запознаят с тяхното творчество и изкуство. Такъв код ще има и за Славчо Пеев", каза Сърменов.

Още думи за Славчо Пеев

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Кръстю Кръстев също изпрати знаменития ни актьор в последния му път. "Славчо Пеев първо беше голям театрал, после беше изключителен актьор, после най-скромният човек, който съм виждал, с онова, което правеше, и онова, което създаваше. Той бе смирен, в същото време целеустремен, знаейки какво иска да направи, и отстоявайки неговата правда докрай. За мен той е един от истинските мъже на България", каза министърът на културата Кръстю Кръстев, цитиран от БГНЕС.

Още: Христо Стоичков: Почивай в мир, бате Славчо! За мен бе чест, привилегия и гордост!

Снимка: БГНЕС

Актрисата Александра Сърчаджиева заяви, че винаги трябва да имаме памет и да направим така че никога да не забравяме личности като Славчо Пеев, защото едва ли ще има повече като него. "Нито един от нас няма да има шансовете да изиграе като техните роли", смята актрисата.

Снимка: БГНЕС

Актрисата Стефания Кочева сподели, че винаги Славчо Пеев е бил усмихнат човек и във всеки труден момент е намирал сили да се усмихне и да каже някоя добра дума. "Това е човек, който ме прие с такава любов в театъра, когато ме е виждал, че съм несигурна в себе си, винаги ми разказваше нещо, за да се почувствам по-добре, да ме накара да вярвам в себе си. Много ще ми липсва, защото той беше приятел на всички нас", каза още Стефания Кочева.

Снимка: БГНЕС

Актьорът Теодор Елмазов заяви, че и последният "мохикан" вече е в небесния театър. "Всеки край е тъжен, но неговото присъствие, тук, в тази сграда, не прекъсва с физическата му кончина. Той продължава да живее чрез нас", смята Елмазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 15 май 2024 година

МВР с важни новини за издаването и замяната на шофьорските книжки

Прогноза за времето - 16 май 2024 г. (четвъртък)

Kaufland празнува 2 години Kaufland Card с вълнуващи подаръци и изненади за своите клиенти

Владимир Будинов: След Червената армия – комунизация и съветизация (ВИДЕО)

България с първа реакция след нападението над Фицо

Централни хали отваря врати с ново градско пространство за култура, изкуства и наука

Времето утре - 16 май 2024 г.

Назначиха шестима заместници на и. ф. шефката на СРП

Сарафов пита ВАС може ли да се глобява работодател за неплатени заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com