Приоритет на правителството ще бъде по-ранното оставяне на децата в ясли

1001
Приоритет на правителството ще бъде по-ранното оставяне на децата в ясли

По-ранното оставяне на децата в ясли и детски градини, трябва да се изведе като приоритет на правителството. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

По думите му в другите страни има задължително бащинство, но каза, че не би го подкрепил. Във връзка със строежа на нови детски градини Калфин заяви, че за него е принципна политика родителите да могат да оставят децата си в ясли и детски градини от рано - 2-годишна възраст.

Калфин все пак ще си купи нови автомобили, но за 500 хил. лв.

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) все пак ще се сдобие с 10 нови луксозни коли. Това става ясно от обществена поръчк...

„Ако това се приеме като държавна политика - в момента работя и правя изчисления. Вярно е струва пари, но ефектът е много по-голям”, заяви той. По думите на вицепремиера това родителите да оставят децата си в детски градини и ясли може да стане и когато се изведе като приоритет на правителството. „Столична община и сега прави детски градини, но по този начин ще става по-бързо”, каза още министърът на труда и социалната политика.

Според Калфин това може да стане като се определи като политика и тя се осигури финансово. Той каза, че тази стратегия ще струва около 200 млн. лв. годишно и е поел политика да убеди останалите участници в правителството, че ефект от връщането на работа на родителите ще има по-добър ефект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com